Skip to main content

A 2020-as önkormányzati választás tétjéről beszélt a kampány utolsó sajtótájékoztatóján Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke és Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere. Úgy vélik: eredményes évtized áll a sepsiszentgyörgyi, háromszéki közösség mögött, amire méltán lehetnek büszkék.

2020_09_24_kampanyzaro_sajtotaj_foto_Kelemen_Lehel_web 15

Antal Árpád leszögezte: Sepsiszentgyörgy egy helyét kereső megyeközpontból a régióban irányt mutató, eleven, fejlődő kulturális és közösségi központtá vált – az ide vezető utat pedig a közösség és az önkormányzat együtt tette meg. „Mindig éreztük az emberek támogatását, a legnehezebb pillanatokban is, és ez óriási erőt adott számunkra!” – fogalmazott. Hozzátette: Sepsiszentgyörgy nem akármilyen város, meglátszik rajta, hogy az emberek szeretik városukat és dolgoznak érte. „Tudom, hogy szeretik azok az emberek is, akik nem engem támogatnak, és szeretik azok is, akik a vasárnapi választáson ellenfélként méretkeznek meg. Köszönöm, hogy az építő kritika, és nem a sárdobálás jellemezte a kampányidőszakot”. A polgármester leszögezte: a következő években mindenkivel együtt szeretne dolgozni, mert Sepsiszentgyörgynek szintet kell lépnie, és úgy véli, ehhez mindenkire szükség lesz. „Amit a következő években eltervezünk és megépítünk, akár egy fél évszázadra is meghatározhatja városunk és Székelyföld jövőjét, de hatással lesz az egész erdélyi magyarság sorsára is! Ez a választás tétje!” – fogalmazott.

„Bukaresttől Budapestig ritka az, hogy 10-15 éve tartó barátság mellett a politikai szövetség is töretlenül fennmaradjon. Antal Árpáddal talál a szó, talál a vízió, azonos az értékrend is, amelyre nemzetpolitikánkat építettük. A tapasztalat pedig azt mutatja, hogy csapatban végzett munkánk jót tett Sepsiszentgyörgy és Háromszék fejlődésének. A mi kampányunk az, amit eddig elértünk, ahogy éltünk, és ahogy dolgoztunk. Ez különböztet meg a többi szervezettől: eddigi eredményeinkre és jövőbeli terveink ismertetésére összpontosítottunk, nem foglalkoztunk politikai ellenfeleinkkel” – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, kiemelve, hogy egy város, egy megye vezetése komolyságot és szakértelmet követel.

„Saját utunkat jártuk, együtt dolgoztunk mindazokkal, akik a térség előbbre jutását szolgálják. A megyei önkormányzathoz a következő mandátumra olyan jelölteket nyertünk meg, akik elismert szakemberek olyan témákban, mint például az egészségügy, vidékfejlesztés, oktatás, turizmus, közszolgáltatások” – fejtette ki a tanácselnök arra kérve a háromszékieket, vasárnap éljenek szavazati jogukkal és válasszák az RMDSZ csapatát a helyi és a megyei listákon egyaránt. „Most vasárnap a következő évtizedről születik döntés, arról, hogy 2030-ra milyen legyen Háromszék. Ehhez pedig az is szükséges, hogy tapasztalt polgármesterek, jó vezetők, egységes csapat építse tovább szülőföldünket. A demokrácia velejárója, hogy azok döntenek a jövőről, akik részt vesznek a választásokon” – hangsúlyozta Tamás Sándor.