Skip to main content

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete kiemelten kezeli a közelgő önkormányzati választás során Nagyborosnyó községet. A megyei szervezet Állandó Tanácsának mai döntése mentén újabb EMNP-és politikusnak, Nagy Csongor EMNP-és önkormányzati képviselőnek, iskolaigazgatónak hagyta jóvá az indulását az RMDSZ által szervezett előválasztáson.

archiv foto Nagyborosnyo

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke elmondta: „Pártpolitikai hovatartozástól függetlenül, mindenki az előválasztást sürgette, éppen ezért szervezünk állóurnás előválasztást április 10-én, Nagyborosnyón. A községből eddig már 5 személy jelezte a részvételi szándékát: Szőcs Levente EMNP-és polgármester, Lőrincz Kálmán RMDSZ-es alpolgármester, Kanyó Antal RMDSZ-es önkormányzati képviselő, Nagy Csongor EMNP-és önkormányzati képviselő és Szilágyi Gábor RMDSZ-tag. A politikai megosztás rányomta a bélyegét a település fejlesztésére is, az összefogás szükségességét minden alakulat felismerte. Ennek előfeltétele a magyar összefogás polgármesterjelöltjének a kiválasztása, amely az RMDSZ jelöltjeként fog a júniusi választáson megméretkezni.”

Nagy Csongor önkormányzati képviselő, iskolaigazgató kiemelte: „Az EMNP csak a megosztást hozta a községbe. A nagy ígéretek ellenére Toróék egy rajzszeget sem hoztak a községbe és semmit sem tettek a fejlődésért. Mi itt mind RMDSZ-esek voltunk és vagyunk, örülök, hogy végre a józan ész döntött és nem lesz többé megosztás. A község lakói kell eldöntsék, hogy ki legyen RMDSZ színekben a magyar összefogás polgármesterjelöltje. Én ezért jelentkezem az előválasztásra.”