Skip to main content

Barótón 258 személy adta le négy óra alatt a magyar állampolgársági kérelmét, akik közül a legfiatalabb az erdőfülei hat hónapos Balázsi Ádám Gyula és a legidősebb a bölöni 73 éves Dobricza Ilona volt.

IMG_1462

„Fontosnak tartom, hogy megkapjam a magyar állampolgárságot, mert jogom van magyarnak lenni. Ezáltal is tudjuk bizonyítani, hogy többen vagyunk Romániában magyarok, mint azt gondolják vagy elismerik.”- fogalmazott Ilona néni, miközben leadta az iratcsomóját az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársaihoz.

A baróti református altemplomba az elmúlt hét során a helybéliek mellett még nyolc településről, Bodosról, Bardocról, Erdőfüléről, Magyarhermányból, Bölönből, Középajtáról, Kis- és Nagybaconból érkezett rekordszámú, magyar állampolgárságot igénylő jelentkező, akiknek a szervezet munkatársai pár óra alatt összeállították az iratcsomójukat.

Váncza Tibor, az Erdővidék Széki Szervezet elnöke elmondta, Erdővidéken az összeállított kérelmek száma hamarosan eléri a fél ezret, és örömmel tölti el, hogy egyre többen szeretnének magyar állampolgárok lenni. Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai október végén újra ellátogatnak Barótra, de addig is a helyi RMDSZ irodában (Szabadság tér 7. szám alatt, a bánya iroda földszintjén) le lehet adni a kérelmeket naponta 9 és 16 óra között.