Skip to main content

Kommandón 82 személy adta le az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezet munkatársai által előkészített iratcsomót június 18-án, szerdán. Az állampolgársági kérelmek átvétele után Zsigmond Barna Pál csíkszeredai főkonzul, Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke és Fejér László-Ödön képviselő meglátogatták a helyi falumúzeumot.

foto_KocsisBJanos_honositaskomando-3612

A csíkszeredai főkonzulátus munkatársai Kovászna megye legmagasabban fekvő, a Háromszéki-havasokban található településén dolgoztak azon, hogy a közeljövőben még több magyar állampolgár legyen Háromszéken.

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke kifejtette: „továbbra is nagy igény van a vidéki településeken a honosításra, amelynek teljes körű ügyintézését vállalta fel az RMDSZ. Folytatjuk ezt a munkát: jövő kedden június 24-én Baróton több mint 100-an, csütörtökön pedig Sepsiszentgyörgyön közel 50 személy adja le a honosítási kérelmét. Irodáink munkatársait folyamatosan keresik meg az újabb érdeklődők, akik igényelni szeretnék a magyar állampolgárságot, ezekre a településekre természetesen ellátogatunk.”

Kocsis Béla, Kommandó község polgármestere köszönetét fejezte ki az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének és a csíkszeredai konzulátusnak a honosítás terén nyújtott segítségért.