Skip to main content

Kiemelten támogatták a háromszéki emberek az RMDSZ indulását a közelgő EP-választáson, ezt bizonyítja a több mint 33 ezer aláírás, amelyet két hét alatt gyűjtöttek össze a megyében. A szükséges aláírások begyűjtéséhez a szövetség tisztségviselői, polgármesterei, tanácsosai, önkéntesei mellett, az ifjúsági- és gazdaszervezetek tagjai, valamint a megye EMNP és az MPP-s polgármesterei és tanácsosainak egy része is hozzájárult.

Alairasok Haromszek

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke kiemelte: ,,Köszönetet szeretnék mondani minden háromszéki embernek, aki aláírásával támogatta az RMDSZ indulását. Örülök, hogy az EMNP és MPP polgármesterei is felismerték az összefogás szükségességét és segítettek a támogató aláírások gyűjtésében. Az a célunk, hogy minél több magyart küldjünk Brüsszelbe, mert érdekeinkért csak a magyar képviselők küzdenek, értékeinket csak ők viszik el Európába. A mi ügyeinket, a mi képviselőink fogják képviselni, nem mások.”

Az RMDSZ európai parlamenti választáson való indulását támogató aláírásokat március 24-én iktatja és adja le a Szövetség. A jelöltlistán 32 személy szerepel, melyet Winkler Gyula, Sógor Csaba, Vincze Lóránt, Hegedüs Csilla és Antal Lóránt vezet. Az RMDSZ Európa Parlamenti listáján Háromszékről hárman szerepelnek, Benkő Erikát az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete, Klárik Attilát a területi szervezet, Demeter Ferencet pedig az ifjak jelölték.