Skip to main content

A kulturális programoknak alapvető szerepük van a háromszéki közösségépítésben, ezért az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete kiemelten fontosnak tartja, hogy a művelődési intézmények és a civil szervezetek első kézből kapjanak információkat a pályázási lehetőségekről. Ennek érdekében kezdeményeztek közös tanácskozást a háromszéki kulturális intézmények vezetőivel, a művelődési programokat szervező civil szervezetek képviselőivel, valamint Demeter András István, a Kulturális Minisztérium államtitkárával. A közel 25 jelenlévő részletes eligazítást kapott a szaktárca aktuális pályázati kiírásairól és kritériumrendszeréről.  

 „Az a célunk hogy minél átláthatóbb és egyszerűbb legyen a pályázati rendszer, hogy minél jobban megkönnyítsük a kulturális intézmények munkáját. Azért dolgozunk, hogy közösségeink az elérhető támogatási forrásokat felhasználhassák, hogy minél több sikeres pályázatot nyújthassanak be. A kulturális vezetők bármilyen kérdéssel bátran fordulhatnak hozzám, ezért is kezdeményeztem a folyamatos kommunikáció fenntartását” – emelte ki Demeter András István, a Kulturális Minisztérium államtitkára.  

Közösségépítő koncepciónk egyik fontos eleme, hogy elhozzuk Háromszékre a különböző területeken dolgozó kormányzati vezetőket, összekapcsoljuk a helyi szakemberekkel, hogy első kézből legyen tájékoztatás, hogy hasznos és naprakész információkkal lássuk el őket. Így kapcsoltuk össze most kulturális intézményvezetőinket, a művelődés terén dolgozó szakembereket a kulturális minisztérium képviselőjével, visszajelzéseink alapján hiánypótló találkozás volt” – értékelte Bodor László, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezet ügyvezető elnöke. 

RMDSZ Háromszéki Területi Szervezet Sajtóirodája      

 2023. március 23.