Skip to main content

Az RMDSZ Kovászna Városi Szervezete december 14-én, szerdán tartotta tisztújító ülését. Az eseményen jelen lévő 50 tagból álló közgyűlés Gyerő József polgármestert bízta meg a szervezet vezetésével, akinek munkáját a következő négy évben az újonnan kinevezett választmány segíti. 

Bodor László, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke a tisztújítás fontosságára hívta fel a figyelmet: ,,Az, hogy ekkora számban összegyűltünk itt, Kovásznán azt mutatja, hogy egy olyan erős szövetségben dolgozunk, amely 32 éve a politikai porondon van. Azért dolgozunk, hogy még inkább megerősítsük a helyi, köztük a  kovásznai szervezetet is, amelyek akkor működnek hatékonyan, ha kiszámíthatóak a folyamatok, mozog a mozgalom. Nem véletlen a szlogenünk sem: tervezzük közösen, építsük együtt a közösséget, szeressük Háromszéket.” 

Gyerő József polgármester összegezve a kétéves közigazgatási munkálatokat elmondta: ,,Úgy gondolom, a közösség szolgálatán van a hangsúly. A jövőre nézve elsősorban a csapat bővítését tartom fontosnak és az emberi kapcsolatok erősítését. Amit meg tudok ígérni, hogy folytatni fogom azt a közösségi és érdekvédelmi munkát, amit elődeim is végeztek. Köszönöm, hogy megelőlegeztek a bizalmukkal. A munkát folytatjuk.“ 

A közgyűlésen elfogadták a helyi szervezet alapszabályzatát, valamint megválasztották a fegyelmi és etikai bizottság tagjait. Éves beszámolót tartott Bodó Enikő, az RMDSZ Kovászna Városi Nőszervezetének elnöke, Molnár János, a helyi tanács RMDSZ frakciójának vezetője, valamint Sinka Norbert, a Fiatalok Kovásznáért Szervezetének (FIKOSZ) elnöke.
Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete a 2023-as évben folytatja a helyi és községi szervezetek újraalakítását.