Skip to main content

Háromszéken az RMDSZ elkezdte a felkészülést a közelgő önkormányzati választásokra, a megyei szervezet döntött a polgármesterek jelölésének módjáról is. Ennek értelmében Kovászna megyében az RMDSZ-es polgármesterek nevesítéséről minden településen a helyi választmány dönt, ezt erősíti majd meg a megyei Állandó Tanács. Kivételt képez Nagyborosnyó, ahol április 10-én állóurnás előválasztást tartanak.

IMG_9913

Az elmúlt napokban született helyi választmányi döntéseket hagyta jóvá ma a megyei szervezet, így Háromszéken az alábbi polgármester jelöltek személyéről született döntés: Sepsibodokon Fodor István, Árkoson Máthé Árpád, Gidófalván Berde József, Sepsiköröspatakon Kisgyörgy Sándor, a kézdiszéki Szentkatolnán Tusa Levente, míg Kommandón Kocsis Béla indulására lehet számítani. Mindannyian tapasztalattal rendelkező polgármesterek.

Kiemelt fontossággal bír az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetével és a Háromszéki Ifjúsági Tanáccsal kötött partnerség is a jelölések szempontjából, ennek szellemében támogatják, hogy minél több hölgy és fiatal vállaljon szerepet az önkormányzati döntéshozatalban.

Tamás Sándor, a RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke elmondta: „Március végéig minden településen véglegesíteni fogjuk a jelöltállítást, a megyében, a települések zömében saját jelöltet állítunk, viszont lesz olyan település is, ahol MPP-s vagy független polgármester jelöltet fogunk támogatni, azért mert hiszünk a valós összefogás erejében” – zárta az elnök.