Skip to main content

Kézdivásárhelyen a Vigadó nagytermében tartotta küldöttgyűlését csütörtökön az RMDSZ megyei szervezete. Az összejövetel alkalmával a területi elnök tevékenységi beszámolója mellett sor került a megyei RMDSZ-es polgármester jelöltek, a megyei tanácsos jelöltek, valamint az ifjúsági jelöltek nevesítésére és bemutatására.

Kocsis-B Janos_Kuldottgyules-5356

A küldöttgyűlés tagjait Bokor Tibor, az RMDSZ Kézdiszéki Szervezetének elnöke köszöntötte, aki üdvözlőbeszédében az összefogásban rejlő erőre hívta fel a figyelmet, amely révén eredményesebben végezhető a munka.

Majd Tamás Sándor az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke számolt be a 2008–2012-es időszakban kifejtett tevékenységéről, melynek kapcsán elmondta, hogy a kiegyensúlyozott fejlesztést tartották szem előtt. “Olyan emberek mellé álltunk, akiknek ötleteik voltak, akik akartak valamit a világtól, az élettől. Nem valakik ellen harcolunk, hanem Székelyföldért emeltük fel a hangunkat.”- fejtette ki.

Székelyföldön az elmúlt húsz év legnagyobb beruházásnak a 220 km-es útfelújítás számít, azonban e mellett minden második nap 1 millió eurót sikerült behozni a megyébe, ennek eredménye érezhető, látható a településeken, a megyén. A közberuházások listája mellett, a közösség és gazdágfejlesztő munkának köszönhetően Kovászna megyében nőtt az átlagfizetés is 22%-al.

Tamás Sándor elmondta, hogy mindez azonban egyszemélyes munkával nem érhető el, éppen ezért volt szükség összefogásra helyi, megyei és országos szinten is. “Összefogtunk az emberekkel, a történelmi egyházakkal, azokkal az MPP-s tisztségviselőkkel, akik becsületesen dolgoztak, és a fiatalokkal” – zárta beszámolóját az elnök.

A Háromszéki Ifjúsági Tanács által indított 100 fiatalt a háromszéki önkormányzatokba – program révén 105 kezdeményező, tevékeny ifjú szerepel a szövetség listáin. A megyei vezetőség támogatta a fiatalok elképzeléseit ez által is bizonyítva, hogy az RMDSZ számára a fiatalítás, nem egy üres szólam.

Háromszéken az RMDSZ az idei önkormányzati választásokon 39 polgármester-jelöltet indít, őket mutatta be a területi elnök. “Az összefogás szép példája valósult meg a polgármesterjelöltek listájának összeállítása révén is: Sepsikőröspatakon az RMDSZ jelöltjét az MPP, valamint az EMNT helyi szervezetei is támogatják. Sepsiszentgyörgy polgármesterét, Antal Árpád Andrást az EMNP is támogatja és ugyancsak körvonalazódik, hogy nyitottak a támogatásra Kovászna esetében is. ”

Az RMDSZ Háromszéki Képviselők Tanácsa döntött Tamás Sándor jelölése kapcsán a Kovászna Megyei Tanács elnöki tisztségért, akit 21 szervezet és közel 9.000 aláíró támogat, valamint a megyei tanácsosi lista összetételéről is.