Skip to main content

Csütörtökön, július 2-án az RMDSZ Kovászna Városi Szervezete 105 személy részvételével megtartott közgyűlésén Bodó Lajos megyei tanácsost választották elnöknek, akinek a munkáját 30 tagú választmány segíti.

foto_Kocsis-B_Janos-tisztujitaskovaszna-1067

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke örömét fejezte ki, hogy mostanra megerősödött a nők szerepvállalása a politikában, ma már Háromszéken is egyre több nő hallatja a hangját és dolgozik a Szövetségen belül, egy élhetőbb otthon megteremtéséért Székelyföldön.  „Nemcsak a férfiak, hanem a nők is kiveszik a részüket a feladatokból. Odaadó és kitartó munkával tesznek a helyi közösség mindennapjainak színesebbé, tartalmasabbá tételéért. Kovásznán nagyon fontos, hogy egy erős alapokra helyezett RMDSZ-el tudjunk továbbépítkezni, amely képes a magyar közösség érdekében hatékonyan dolgozni és fellépni. Kovászna mind a fejlesztések, mind etnikai összetétele szempontjából kiemelt hely. Éppen ezért egy határozott, lépni tudó vezetésre van a továbbiakban szükség.” – fogalmazott az elnök.

A tisztújító közgyűlést vezető Grüman Róbert, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke az összetartó, egységes munkára szólította fel az egybegyűlteket, hogy közös akarat és tettek által, új csapattal újra jó eredményeket érhessenek el a jövő évi önkormányzati és parlamenti választásokon.

Az eseményen Márton Árpád, parlamenti képviselője is jelen volt, aki jó munkát kívánt a megválasztott csapatnak. Kiss József, Orbaiszéki RMDSZ elnök és Thiesz János Kovászna polgármestere támogatásukról biztosították az újraalakult szervezetet, Bodó Enikő, az RMDSZ Kovászna Városi Nőszervezetének elnöke az eddigi tevékenységeikről számolt be.