Skip to main content

Több mint harminc nő vett részt az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete által negyedik alkalommal szervezett bukaresti kiránduláson június 28-án, amikor a képviselőházban találkoztak az országos nőszervezeti vezetőséggel, megtekintették a parlamentet, a Román Nemzeti Bankot és az óvárost.

IMG_0771.[1]

A hölgyeket Márton Árpád parlamenti képviselő köszöntötte, majd Imre Melinda, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének kézdiszéki alelnöke üdvözölte az érkezetteket. Elmondta: „Ezek a kirándulások kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy a hölgyek közelebb kerüljenek a nőszervezethez, hogy megismerjék annak országos működését. Két táborból látogattak el hölgyek hozzánk: olyan településekről, ahol már aktívan működik helyi nőszervezet, színt víve a közösség életébe, de olyan községekből is, ahol még nem szerveződtek, de igény van rá.”

Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezetének országos elnöke a nők közösségi munkájának, szerepvállalásának a fontosságát hangsúlyozta, de arra is kitért, hogy mennyire lényeges annak elismerése. „Meggyőződésem, hogy ugyanúgy ahogy az oktatásban, a szociális-, kulturális téren, az egészségügyben, ahol a nők közül is nagyon sokan dolgoznak, helytállunk, ugyanígy helyt tudunk állni a politikában és a más döntéshozatali szinteken is.” Az elnökasszony azt is hangsúlyozta, hogy a szebbik nem képviselői nagyon sokszor találkoznak azzal a megítéléssel, hogy a vezető tisztséget a férfiak kell betöltsék. Az RMDSZ-en belül a nőszervezet létrehozása nagyrészt ennek a helyzetnek a megváltoztatását tűzte ki célul. „A Szövetségen belül is és a közösségünk mindennapjaiban is óriási része van a nőknek abban, hogy hogyan kell közösséget építeni, erősíteni”- tett hozzá.

Az interaktív beszélgetés során Tudor Veronka és Száfta Szende, az RMDSZ Nőszervezetének alelnökei arra bíztatták a háromszéki hölgyeket, hogy bátran kapcsolódjanak be közösségeik életébe, valamint támogatásukról biztosították őket.

„Az elmúlt két évben minden székről szerveztünk a nőszervezet keretében egy napos kirándulást Bukarestbe. Több mint kétszáz nőnek. Ez alkalommal Sepsibükszádról, Mikóújfaluból, Málnásról, Sepsibodokról, Sepsiszentgyörgyről, Illyefalváról, Szentivánlaborfalváról és Uzonból jelentkeztek a „tanulmányi kirándulásra” a nőszervezet tevékenysége iránt érdeklődő hölgyek. A többségében sepsiszéki nőkhöz társultak azonban Dálnokról és Ozsdoláról is. A június 5-ei választáson megyénkben tisztséget szerzett nőknek októberben szeretnénk egy szakmai kirándulást szervezni a fővárosba”- tudatta Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke.