Skip to main content

Több mint 75 személy jelenlétében zajlott az RMDSZ helyi szervezetének tisztújító közgyűlése március 20-án, pénteken, Dálnokon. A jelenlevők Bartók Ede Ottót, a község polgármesterét választották elnöknek, akinek munkáját tizenkét tagú választmány segíti az elkövetkező négy évben.

Dalnok_fotoHenningJanos-04664

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke, Tamás Sándor beszédében kiemelte, annak ellenére, hogy Dálnok Kovászna megye legkisebb községe, a megyei szervezet számára ugyanolyan fontos szereppel bír, mint a nagyobbak. „Nem singgel mérik az embert, és ez a mondás Dózsa György szülőfalujában is megállja a helyét, ahol szorgos, jó dolgú emberek élnek. Az összefogásnak köszönhetően az elmúlt években több komoly megvalósítás is volt a községben, ezek közül a tavaly decemberben befejezett, a települést az országúttal összekötő másfél kilométer útszakasz leaszfaltozása.” fogalmazott az elnök, aki Márton László egykori községvezetőnek emléklap átadásával köszönte meg az RMDSZ és a községben kifejtett munkáját.

Márton László, leköszönő elnök felszólalásában azt az időszakot idézte fel, amikor Dálnok közigazgatásilag függetlenné vált Maksától, a kezdeti nehézségek ellenére viszont sikerült jó útra terelni a közösség életét.

A tisztújító közgyűlésen jelen volt Grüman Róbert, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke és Fejér László Ödön parlamenti képviselő, Kézdiszéki RMDSZ elnöke, akik támogatásukról biztosították a megújult dálnoki RMDSZ-t.