Skip to main content

Kovásznán számos új jelölttel erősít az RMDSZ: a helyi választmány március 31-én véglegesítette a jelöltek listáját.

12888558_238654609815049_5549931761324426663_o

Amint az már korábban nyilvánossá vált, a polgármesteri tisztség betöltéséért Gyerő József ügyvéd indul, de csütörtökön elhangzott az is, hogy az alpolgármesteri teendők ellátását a lista második helyén szereplő Jeszenovics Róbert Károlyra kívánja bízni. A fürdőváros helyi szervezetének elnöke Bodó Lajos továbbra is a megyei tanácsosi listán indul.

Gyerő József programjának fontos elemét képezi a város turisztikai potenciáljának továbbfejlesztése: a Lőrincz Zsigmond által elkezdett, később Thiesz János által folytatott munkát a hosszútávú városfejlesztési stratégiát követve tervezik Kovásznán. Ebben fontos szerep jut a majdani helyi tanácsnak is: a szövetség listáján számos új név szerepel, amely egyértelműen a változást jelzi elő. Az új tanácsosi lista kapcsán Gyerő optimizmusát fejezte ki, véleménye szerint az új emberek új lendületet jelentenek.

A listán összesen 21 név szerepel, köztük az RMDSZ Nőszervezet illetve az ifjúsági jelöltekkel – az elsődleges szempont azonban a szakmai felkészültség volt. Jelöltként szerepel Domaházi János neve is, aki eddig öt mandátumban független tanácsosként indult: azzal, hogy Domaházi az RMDSZ színeiben indul, a fürdővárosban is erősödik az érdekképviselet. Gazda István neve sem újdonság a fürdővárosiaknak, aki különösen az idősek érdekeit kívánja képviselni. Csomakőrös jelöltje pedig a 2016-os helyhatósági választásokon Dali Lóránd.

A héten elkezdődött a támogatói aláírásgyűjtés is. Egyrészt a választmány tagjai fogják megkeresni a lakókat, másrészt pedig – főként azokért, akiket nem találnak otthon –standokat állítanak fel, hétköznap a város központjában, szombaton pedig a piacon, a Bertis és a Penny üzletek előtt, ahol aláírással lehet támogatni Gyerő József polgármester jelöltet, az RMDSZ helyi és megyei listáját.