Skip to main content

Május 18-án sajtótájékoztatón mutatkoztak be a háromszéki legfiatalabb polgármesterjelöltek és számoltak be terveikről.

RMDSz-Sajtotaj_fotoHenning-06521

Tamás Sándor, az RMDSZ megyei elnöke részletesen bemutatta a sajtó képviselőinek a megye négy legfiatalabb RMDSZ-es polgármesterjelöltjét: „Demeter Ferenc (32 éves) mikóújfalusi, Dombora Lehel (32 éves) rétyi, Tánczos Szabolcs (40 éves) barátosi és Kanyó Antal (37 éves) nagyborosnyói jelölteket. Dombora és Demeter a közszférában dolgozó fiatal jelöltek, akik több éves tapasztalattal rendelkeznek az ifjúsági szervezeti munkában. Tánczos és Kanyó pedig mezőgazdasági szakemberek, vállalkozók. Meggyőződésem, hogy aki a saját portáján rendet tud tartani és jó gazda, az a községet is tisztességgel tudja vezetni. Rendkívül fontosnak tartom, hogy Dombora Lehel és Kanyó Antal hosszabb külföldi munkavállalás után jöttek haza, hogy itthon teremtsenek jövőt családjuknak és tudásukat a közösség érdekébe kamatoztassák.”

Demeter Ferenc, mikóújfalusi polgármesterjelölt konkrét elképzeléseit ismertette. A községben végzett felmérés alapján kijelentette, Mikóújfaluban az emberek jó úton akarnak járni, tiszta vizet akarnak inni. Ezért a következő négy év prioritása a Kicsi pataki víztisztító megépítése, csatornázás a patak bal partján és az orvosi rendelő felújítása, a fiatalok számára pedig egy műfüves minifoci pálya építése. Elmondta: „Ahhoz, hogy ezek sikerüljenek, RMDSZ-es többségre van szükség a helyi tanácsban. Sikerült egy fiatal, lendületes és tapasztalt tanácsosi csapatot összeállítani. Ehhez kérem a lakosok támogatását, mert csak közösen tudjuk szebbé, élhetőbbé tenni Mikóújfalut. Fontos döntésekben ki fogjuk kérni a lakosság véleményét.”

Barátos polgármesterjelöltje, Tánczos Szabolcs elmondása szerint főként azért vállalkozott a feladatra, mert bíztató volt számára a sok fiatal polgármesterjelölt a megyében. „Nézeteltérések Barátoson is vannak, de szeretnénk ezeket kiküszöbölni, jó csapattal megoldhatóak lesznek a gondok: csatornahálózat felújítása, elhanyagolt ingatlanok felújítása, hidak, utak, közösségi ház építése, valamint a közösségi élet fellendítése. A községben össze kell fogjunk, az önkormányzatnak az iskolákkal és egyházakkal egyaránt. Ezt a cél szolgálja, hogy a jelenlegi RMDSZ tanácsosi listán, korábbi MPP-és tanácsosok is helyet kaptak.”

Dombora Lehel, Réty község polgármesterjelöltje: „Nem a radikális változásért, hanem a folytatásért fogok dolgozni az elkövetkezőkben egy olyan csapattal, amely eddig is kiválóan végezte a munkáját. A jelenlegi vezetőségnek és Dálnoki Lajos polgármesternek köszönhetően községünk nagyon sokat fejlődött. A jelenlegi tanácsosi listán sok képzett fiatal van, akikkel meggyőződésem, hogy eredményesen tudunk dolgozni: javítani akarunk az ivóvízhálózaton, csatornarendszeren, bővíteni akarjuk az infrastruktúrát, az önkormányzat keretén belül vállalkozást hozunk létre a közszolgáltatások elvégzésére, támogatjuk a rétyi fúvószenekart, az ifjúságot és az egyházakat, hiszen ezek adják a közösségi élet gerincét. Erős közösségnek van csak jövője.”

Nagyborosnyó esetében bonyolultabb a helyzet. Az RMDSZ színeiben induló Kanyó Antal polgármesterjelölt kihangsúlyozta: „Nálunk változásra van szükség. Nagyborosnyón az elmúlt években nem volt tapasztalható változás. Külföldről hazatérve gazdálkodni kezdtem, vállalkozásomat működtetem, és úgy gondolom, hogy munkámmal változtatni tudok a község fejlődésén. Kiemelten kezeljük az ifjúsági szervezet létrehozását, az infrastrukturális beruházásokat, a középületek feljavítását. A polgármesteri hivatal tetőszerkezete például be is van szakadva, a kultúrotthon pedig felújításra szorul.”