Skip to main content

Zalánpataka lakosságának közel fele tette le a magyar állampolgársági esküt február 5-én, szerdán a Magyar Köztársaság Csíkszeredai Főkonzulátusán.

Zalanpatai_reg

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai tavaly augusztusban több mint ötven zalánpataki személynek segítettek a honosítási kérelmek összeállításában. Ez a 120 fős település teljes lakosságának 42%-át jelenti. Kasléder József, Málnás község polgármestere köszönetét fejezte ki az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének és a csíkszeredai konzulátusnak a honosítás terén nyújtott segítségért.“Büszkeség számunkra, hogy habár a lelkünk mélyén eddig is magyarok voltunk, most már jogilag is a magyar nemzethez tartozunk”- tette hozzá az elöljáró.

Demeter Ferenc, az RMDSZ Sepsiszéki Szervezetének ügyvezető elnöke, aki a csoport szervezéséért felelt elmondta: “Fontos, hogy segítsünk azokon az embereken, akik csatlakozni akarnak az összmagyar nemzethez jogilag is, ezért folytatni fogjuk a honosítási munkát Háromszéken.”

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete a továbbiakban is azon dolgozik, hogy minél több településen, egyre több személy tegye le a magyar állampolgárságot és élve a törvény adta jogaival regisztráljon a soron következő magyarországi országgyűlési választásokra. A zalánpataki jó példa arra, hogy Háromszék településein van igény a segítségnyújtásra.