Skip to main content

Több mint 50 személy honosítási kérelem összeállításában segítettek az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai Zalánpatakon. Az összefogás jegyében a Málnás községhez tartozó kistelepülés tömeges honosítással kíván tisztelegni az október 6-án tartandó megemlékezésen, ahol az országzászlónak helyt adó felújított talapzat ünnepi átadására kerül majd sor.

IMG_3562

Tamás Sándor a megyei szervezet elnöke örült a megkeresésnek: “Örömmel tettünk eleget a helyi közösség kérésének, akik a megyei RMDSZ-hez fordultak a honosítási dokumentáció összeállítása érdekében. Szervezetünk, munkatársaink révén a teljes körű ügyintézést átvállalta, így segítve ezt a példaértékű összefogást.”

A kérvényezők közt Kasléder József polgármester és családja is jelen volt. A község vezetője elmondta: “Október elején kívánjuk a felújított emlékművet ünnepi megemlékezéssel egybekötve átadni, ennek mentén a falu apraja nagyja élt a kettős állampolgárság intézményének lehetőségével.”

A mai nap a 120 fős Zalánpatak teljes lakosságának 42%-a indította el a magyar állampolgárság kérvényezését. Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete az elkövetkező időszakban máshol is segítséget nyújt a háromszéki emberek magyar állampolgárságának megszerzésében.