Skip to main content

Véglegesítették az RMDSZ polgármestereinek névsorát

Az elmúlt tíz nap alatt több mint tízezren támogatták aláírásukkal Antal Árpád polgármester-jelöltségét a megyeszékhelyen. Az RMDSZ a megye 45 közigazgatási egységéből 40-ben indít vagy támogat magyar polgármester-jelöltet: 36 településen RMDSZ-es jelöltet, három MPP-ést és egy független jelöltet támogat a szervezet – jelentette be Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke a hétfőn tartott sajtótájékoztatón.

foto_Kocsis-B_Janos-sajtotajrmdsz-2577

„Ahogy Antal Árpád kiállt Sepsiszentgyörgyért, Székelyföldért, ugyanúgy állt ki a város is mellette. Máig 10 123 aláírás gyűlt össze annak érdekében, hogy Antal Árpád folytathassa munkáját az elkövetkezőkben. Az aláírások másodpéldányát átadjuk Antal Árpádnak, hogy tegye le a hatóságok asztalára is” – fogalmazott az elnök az aláírásgyűjtéssel kapcsolatban. Azt is bejelentette, hogy indul a megyei tanácselnöki tisztségért, már letette az erre vonatkozó dokumentációt. Ami a megyei tanácsosi listát illeti: az első 20 helyen szereplő jelöltek 50 százalékban új személyek.

Kovászna megyében 40 közigazgatási egységben indít vagy támogat jelölteket az RMDSZ, ezek 25 százalékán először indul: Kovásznán Gyerő József, Barátoson Tánczos Szabolcs, Málnáson Szotyori Angéla-Gizella (MPP), Maksán Deszke János, Esztelneken Domokos Ferenc, Zabolán Fejér Levente (MPP), Vargyason Imets Lajos (független), Rétyen Dombora Lehel, Mikóújfaluban Demeter Ferenc, Nagyborosnyón Kanyó Antal indul a júniusi választáson. A többi településen a jelenlegi polgármesterek vállalnak újabb mandátumot.

„Támogatjuk az MPP polgármester jelöltjeit Gelencén, Málnáson és Zabolán, valamint a vargyasi független jelöltet. Nem a pártkönyv a legfontosabb, hanem hogy a jelölt legyen elkötelezett, tisztességes ember. Vállajon szerepet a település fejlesztésben és a közösségépítésben. Háromszéken reálisan valósítottuk meg az összefogást: akivel országos és megyei szinten nem lehetett összefogni, azokkal helyi szinten működünk együtt.”– mondta az elnök.

A tegnap Nagyborosnyón tartott állóurnás előválasztáson az RMDSZ négy jelöltje közül Kanyó Antal nyerte el a többségi támogatást. A leadott több mint 1 200 szavazatból Kanyó 350, Nagy Csongor 329, Szilágyi Gábor 273, Szőcs Levente pedig 230 voksot kapott. A júniusi választáson mindannyian Kanyó Antalt támogatják.

Tóth-Birtan Csaba, az RMDSZ Sepsiszentgyörgyi Városi Szervezetének ügyvezető elnöke a sajtótájékoztatón az Antal Árpádért gyűjtött aláírásokkal kapcsolatban kiemelte: „Egyértelmű ezeknek az üzenete. A megadott pályán való továbbhaladásra biztat.”

Miklós Zoltán frakcióvezető szerint pedig jó volt látni az aláírásgyűjtés során tapasztalt lelkesedését. „A több mint tízezer aláírás igazolja, hogy az az út, amelyen Antal Árpáddal elindultunk, jó és eredményes, kötelez a folyatásra. Egységesen megyünk tovább az elkezdett úton.”