Skip to main content

Lezajlott a honosítási kérelmek átvétele Háromszéken. Az elmúlt két hétben kilenc helyszínen több mint 900 személy adta le az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezet munkatársai által előkészített iratcsomót.

DSC_0044

Városon és vidéki településeken egyaránt aktívan zajlott a magyar állampolgárságot igénylők honosítási kérelmének a begyűjtése és visszaszolgáltatása. Az elkövetkező időszakban újabb 913 személy várja a Csíkszeredai Konzulátus által kitűzött eskütétel időpontját: Kézdivásárhelyen 234, Hatolykán 82, Szörcsén 97, Rétyen 120, Szentléleken 101, Mikóújfaluban 58, Sepsibükszádon 86, Szépmezőn 54, Kökösben pedig 81 igénylő. A tervek szerint az elkövetkezőkben Erdővidéken 100 és Kommandón 76 személy adja le az iratcsomóját.

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke elmondta: „elvégeztük az év elején felvállalt munkát: megyeszinten minden olyan településre ellátogattak a munkatársak, ahol igény volt a könnyített magyar állampolgárság megszerzésére. Háromszéken januártól összesen 1817 személynek dolgoztunk a kérelmével, ebből 1541-en tudták leadni eddig. Természetesen a folyamatnak itt nincs vége, hiszen a pozitív hozzáállás és érdeklődés azt bizonyítja, hogy továbbra is igény van a segítségnyújtásunkra a magyar állampolgárság megszerzéséhez.”