Skip to main content

November 3-tól indul és várhatóan a hónap végéig tart az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete által kezdeményezett városi konzultáció. Az RMDSZ önkéntesei Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Kovásznán és Baróton keresik fel a magyar családokat, hogy megkérdezzék véleményüket a magyar állampolgárság igényléséről, közéleti problémákról, illetve a városokat érintő különféle ügyekről.

boritokep

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke elmondta: „Első lépésben tízezer családhoz kopogunk be, mert fontosnak tartjuk, hogy a városon lakó háromszékiek véleményt nyilvánítsanak az elvégzett munkáról és megjelöljék azokat a hiányosságokat, amelyekre jobban kellene figyeljünk. E mellett kiemelten fontos a könnyített honosítás kérdése is, amelyet szeptember 1-től teljes mértékben ingyenesen igényelhet mindenki az RMDSZ városi irodáiban. Természetesen fontos az is, hogy az elmúlt pár év munkáját felmérjük, kikérjük a lakosság véleményét az elkövetkező évek prioritásairól, mert számunkra a prioritási listát az emberek írják.” – zárta az elnök.

Grüman Róbert megyei ügyvezető elnök, aki egyben a konzultáció koordinálásának is a felelőse hozzátette: “Több mint 100 önkéntes segítségével végezzük a konzultációt, a célunk, hogy legalább 10.000 háztartásba eljussunk a négy városban. Önkénteseink pecséttel ellátott kitűzőt viselnek. Tisztelettel kérünk mindenkit, hogy segítsék az önkénteseink munkáját, és osszák meg a véleményüket a konzultáció során.”