Skip to main content

Mától április 17-ig tízezer aláírást gyűjt Antal Árpád polgármester-jelöléséért az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete a Sepsiszentgyörgy közterein felállított standoknál és az otthonokba bekopogva.

foto_Kocsis_B_Janos-alairasgyujtes_Antal_Arpad-2119

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke a témában tartott sajtótájékoztatón kihangsúlyozta, két okból gyűjtik az aláírásokat. Először is, azért, mert törvényi kötelezettség, másodsorban pedig, azért hogy bebizonyítsák, a sepsiszentgyörgyi lakosok támogatják Antal Árpádot. Az aláírásokat a hatóságokhoz is el fogják juttatni. „Antal Árpádnak nemcsak barátja vagyok, hanem ismerem munkáját is. Munkáját ismeri Sepsiszentgyörgy, Székelyföld, egész Erdély. Meg vagyok győződve, hogy mindig szabályosan végezte el a feladatát. Egyértelmű számunkra, hogy Antal Árpád mondvacsinált ügy szereplője és meg vagyunk győződve arról, hogy hamarosan kiderül, helyesen cselekedett, és tisztességgel végezte munkáját. Ha nem védjük meg és nem állunk ki a mieink mellett, más senki nem fogja ezt megtenni. Ha nem mi rendezzük a sorsunkat, akkor azt valaki más fogja helyettünk rendezni. Az RMDSZ sepsiszentgyörgyi polgármester-jelöltje Antal Árpád.” Az elnök hozzátette, a hatályos jogszabály értelmében az adott település választó korú lakossága 1%-ának támogatása szükséges a polgármester-jelölt indításához. Ez Sepsiszentgyörgy esetében 550 személyt jelent. Ezzel szemben tízezer aláírást gyűjtenek az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete önkéntesei segítségével az elkövetkező hetekben.

Miklós Zoltán, a sepsiszentgyörgyi tanács RMDSZ frakciójának vezetője szerint kollégáival egy emberként sorakoznak Antal Árpád mellé és határozott szándékuk, hogy egy csapatban folytatják azt a munkát, amelyet évekkel ezelőtt elkezdtek. „Ebben az időszakban nem az elbizonytalanodás és a megtorpanás kell jellemezze a munkánkat, hanem a tisztességes szakmaiság. Erre vállalkoztunk az elmúlt években és erre vállalkozunk az elkövetkezőkben is. Az összes tanácsos leteszi a jelöltségéhez szükséges iratcsomót a területi szervezethez jelezve ezáltal, hogy összetartó, erős csapat vagyunk, készek arra, hogy minden körülmény között, elbizonytalanodás nélkül folytassuk az elkezdett munkát.”

Az aláírásgyűjtés technikai részét Tóth Birtalan Csaba, az RMDSZ Sepsiszentgyörgyi Szervezetének ügyvezető elnöke ismertette, arra kérve a lakosokat, hogy támogassák Antal Árpádot aláírásukkal a város hét pontján felállított standoknál és az otthonaikba ellátogató önkénteseknél.

Szabó Ilona sepsiszentgyörgyi lakos, aki elsőként írta alá a támogató ívet elmondta, azért szeretné Antal Árpádot polgármesternek, mert az új demokráciában a városért ezidáig senki nem tett annyit, mint ő. „Szép lett a város, jól érezzük benne magunkat, amióta ő a városvezető és jó hazafi.”