Skip to main content

Teljeskörű magyar összefogás Zabolán

Véglegesítette az RMDSZ Zabola Községi Szervezete a magyar összefogás tanácsosi listáját, amellyel nekivág a közelgő önkormányzati választásoknak. A korábbi RMDSZ-MPP együttműködés, amely értelmében mindkét alakulat polgármester-jelöltként Fejér Levente jelenlegi MPP-és alpolgármestert támogatja, tovább bővült az EMNP-vel.

foto_Kocsis_B_Janos-tisztujitasokZabolan-9328 1

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke elmondta: „Ahogy korábban jeleztük, Zabolán a teljeskörű magyar összefogást szorgalmazzuk, erre vonatkozóan több hónapja tárgyalunk községi szinten. Meggyőződésem, hogy egy ilyen etnikailag, földrajzilag bonyolult, de ugyanakkor magyar történelmi vonatkozásába kiemelten fontos községben a józanésznek kell döntenie. Úgy alakítottuk ki az RMDSZ tanácsosi listáját, hogy azon minden párt, így RMDSZ, MPP és EMNP képviselője rajta legyen, mindannyian Fejér Levente MPP-és polgármesterjelöltet támogatják. Ha röviden akarok fogalmazni, akkor a széthúzás helyett teljeskörű magyar összefogást sikerült kivitelezni. Ezt a típusú összefogást, több községben kivitelezzük.”

Szígyártó Nimród, az EMNP önkormányzati képviselője kiemelte: „Saját bőrünkön tapasztaltuk az elmúlt időszakban, hogy hova vezet a széthúzás, a pártoskodás. Az EMNP községi szervezete és annak minden tagja tevőlegesen is a magyar összefogást támogatja. Döntésünkről értesítettük az EMNP megyei és országos képviselőit is. Meggyőződésem, hogy ez a helyes út, mert a zabolai emberek összefogást és nem széthúzást akarnak.”

Az RMDSZ zabolai tanácsosi listáján az RMDSZ és az MPP képviselői mellett helyet kaptak Szígyártó Nimród, Papp János és Sebestyén Levente jelenlegi EMNP-és tanácsosok, valamint Mátyás Szabolcs az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) korábbi orbaiszéki elnöke.