Skip to main content

„Elvárnánk, hogy legyen emberi tartásuk egy olyan szép nevű párt jelöltjeinek, mint az Erdélyi Magyar Néppárt. Ehhez képest vádaskodnak, vagdalóznak, ködöt kilóra ígérnek. Emberi tartás hiányában vannak az EMNP gidófalvi és kőröspataki polgármesterjelöltjei” – fogalmazott Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke a hétfőn tartott sajtótájékoztatón.

gidofalva-korospatak-sajtotajekoztato-vargyasi

Kisgyörgy Sándor, Sepsikőröspatak polgármestere az EMNP által az elmúlt hétvégén kiszórt több száz rágalmazó szórólapra reflektált. „Anélkül, hogy szembe néztek volna az emberekkel, belopták a postaládákba ezeket az ocsmány, tele helyesírási hibákkal, magyartalanul megfogalmazott szórólapokat, amelyek tele vannak rágalommal és hazugságokkal. Ez minősíti az EMNP-t és Ioachim Silviu urat is, aki azt vallja, lassan székely emberként kezd gondolkozni, ami megalázó ránk nézve. Rengeteg alaptalan vádat foglal magába a szórólap, amelyben az elmúlt négy éves megvalósításainkat szidja, ócsárolja a tanácsosokat. Az emberek megfélemlítése és a terrorizmus mellett azzal vádol, hogy a tanácsülések magyar nyelven zajlanak, a gazdákat több tízezer eurós beruházástól fosztotta meg az önkormányzat, valamint, azt is hangsúlyozza, hogy a roma közösséget megfélemlítjük. Azt tudni kell, hogy a nálunk uralkodó helyzetet csak a törvény alkalmazásával tudjuk orvosolni, kemény kézzel. Így sikerült egy kiskorúakból álló bűnbandát felszámolni, akik folyamatosan fosztogatták a helyieket. Továbbá a volt polgármester engedélyével jószágaikat más területén legeltető kisebbségieket is megfékeztük.”

A szórólapon Ioachim Silviu megvalósításait is részletezi, amelyek távol állnak a valóságtól. Olyan munkálatokat mond magáénak, mint például a sportcsarnok építése, csatorna és vízhálózat kiépítése, ravatalozóház, orvosi rendelő és játszótér megépítése, mely utóbbit a jelenlegi faluvezetés a megyei önkormányzat támogatásával épített. „Vessünk véget a pazarlásnak!”- áll a kiadványban, de azzal nem büszkélkednek, hogy a csatornázásra készíttetett és kifizetett hat tervük közül egy sem felel meg az elvárásoknak. Kisgyörgy Sándor elmondta, közel 15 feljelentés van ellene, és gyerekeit is folyamatosan támadják.

Berde József, Gidófalva polgármestere a sajtótájékoztatón beszámolt az elmúlt 12 év megvalósításairól: ezek között szerepel a községháza teljes felújítása, 9 km kanalizálás befejezése, a zoltáni Olt-híd megépítése, átereszek elkészítése stb. „Gidófalva abban a szerencsés helyzetben van, hogy van külön tisztító állomása, 3,3 millió lej beruházás, étfalva-zoltáni kultúrotthon felújítása, a helyi emberek segítségével, tekepálya felépítése, sportcsarnok megépítése, könyvtár külső-belső felújítása, kültéri színpad felépítése, Fotosmartonoson az iskola felújítása, ivóvízhálózat kiépítése, Angyaloson iskola és óvoda építése, műgyeppálya létesítése, ravatalozóházak átadása. Tervek vannak továbbra is: az utcák felmérése, telekkönyvezése van hátra, az angyalosi kultúrotthon felújítása, miután a közigazgatási egység tulajdonába kerül. Az angyalosi 3 km útszakasz leaszfaltozása, átereszek, hidak elkészítése, aszfaltozás a község területén.”

Hozzátette: „Ami bosszant az a három hetes alaptalan gyanúsítások az EMNP részéről. Az EMNP lehetetlen ígéretekkel kampányol. Mi folytatni szeretnénk, aminek nekifogtunk.”