Skip to main content

Vidám hangulatban zajlott az április 28-án, kedden harmadik kiadásához érkezett Mi leszel, ha …? Pályaválasztás tabuk nélkül című rendezvény az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezete és a Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár közös szervezésében.

palyavalasztasi tanacsadas1

A beszélgetésnek érdekes színfoltot nyújtott az a tény, hogy az építészet területéről meghívott előadók némelyike egykor ugyanazon az egyetemen tanult. Ha az életben más-más utakon is indultak el, véleményük megegyezik: a fiatalok ne engedjék, hogy bárki is befolyásolja őket a továbbtanulásban, az egyetem kiválasztásában.

Dobolyi Annamária művészettörténész segítségével a tanulók betekintést nyerhettek a művészettörténelem rejtelmes és izgalmas világába. Hodor Eszter építőmérnöktől és Gál Zoltán építésztől pedig a fiatalok többek között megtudhatták, hogy mi a különbség a két említett szakág között.

Erőss Sándor belsőépítész arra hívta fel a diákok figyelmét, hogy egy esetleges egyetemváltás eseten milyen nehézségekkel szembesülnek, és melyek azok az apró hibák, amelyek miatt akár egy évet is elveszíthetnek a tanulmányi éveikből.

Nagyoláh Ágnes lakberendező elmondta, szakmájában elengedhetetlen feltétel a rugalmasság, nemcsak részéről, hanem az ügyfelek szempontjából is, hiszen a terv nem mindig egyezik meg az emberek gondolataiban kialakított képpel.

Az előadók külföldön szerzett tapasztalataik után itthon képzelik el jövőjüket és arra biztatták a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, hogy az egyetemi évek után, ha külföldre is mennek dolgozni, jöjjenek vissza, mert itt is lehet érvényesülni.