Skip to main content

A háromszéki politikusok az alábbi gondolatokkal szavaztak ma:

Antal

Gyerő József, Kovászna városi polgármesterjelölt Kovásznán szavazott 9 órakor, ezt követően a következőt nyilatkozta:

„Az elmúlt hónapok megerősítettek abban a hitemben, hogy egy elhivatott csapattal tudunk eredményeket felmutatni. Ezt pozitívan fogadták az emberek is. A terveink megvalósíthatók és mi dolgozni fogunk azért, hogy ezek valóra váljanak!”

Tamás Sándor, Kovászna megyei tanácselnökjelöltje Kézdivásárhelyen, az oroszfalvi körzetben szavazott családjával együtt:

„Székelyföld jövőjére szavaztam ma, azért mert szeretem Székelyföldet, s mert tenni is akarok érte, ahogy mindannyian, akik szeretjük szülőföldünket. Akkor tehetünk a legtöbbet ma, ha minél többen elmegyünk választani és a saját, családunk és közösségünk jövőjére szavazunk.”

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármesterjelöltje a szavazást követően a következőt nyilatkozta:

„Ma a gyermekeim és a sepsiszentgyörgyi gyermekek jövőjéért szavaztam, mert azt remélem, hogy ez a város az, ahol majd ők is családot alapítanak és gyermekeket vállalnak. Én ezért dolgozom.
Székelyföldön az önkormányzatok állnak a legközelebb ahhoz az önrendelkezési modellhez, amit mi szeretnénk, amit mi fontosnak tartunk, mert itt tudjuk megmutatni igazán, mit tudunk tenni szülőföldünkért, ha hagynak bennünket dolgozni, ezért fontos, hogy minél többen elmenjünk szavazni.
Köszönöm a sepsiszentgyörgyieknek, amit tettek városunkért és köszönöm a székelyföldieknek, amit tettek Székelyföldért. Most úgy tudunk tenni szülőföldünkért, ha elmegyünk szavazni.”

Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármesterjelöltje a tervezettnél hamarabb szavazott a Benedek Elek óvodában a következő gondolatokkal:

„Az erős önkormányzati képviselet létkérdése közösségünk megmaradásának: ott kell lennünk mindenhol, ahol a hétköznapjainkat érintő legfontosabb döntések megszületnek, ahol a közösségünket építeni, gyarapítani tudjuk. Településeink, régiónk csak úgy lesz fejlődőképes, ha erős csapat vezeti. Nagyon fontos, hogy városaink képviseletét szilárd pillérekre helyezzük, csak így van értelme munkánknak. Az erős képviseletre, a kiszámítható partnerre szavaztam, valamint a folytatásra és a biztos alapra.”

Lázár Kiss Barna András, Barót polgármesterjelöltje a Gaál Mózes Általános Iskolában letett voksolása után elmondta:

„Úgy gondolom, hogy folytatni kell azokat az elkezdett munkálatokat, amelyekre Barót város és a hozzátartozó falvak lakói 22 éve várnak. Hála Istennek nem tudunk hátra dőlni a székben, mert még sok munka vár ránk. Az elmúlt időszakban megmutattuk, hogy RMDSZ-es városvezetéssel békésen, neki feszülések nélkül, előre tudunk haladni.”