Skip to main content

Augusztus 12-én iktatta polgármesteri és önkormányzati tanácsosi jelöltlistáját az RMDSZ Kézdivásárhelyi Szervezete. A Szövetség képviselői több mint ezer támogatói ívet tettek le a kézdivásárhelyi választási irodába.

XTOFI4034_9491

Az esemény után tartott sajtótájékoztatón Dávid Sándor, az RMDSZ Kézdivásárhelyi Szervezetének elnöke röviden az ellenjelöltet és stábját is érintette beszédében, kifejtve: nem igazán működik az Erdélyi Magyar Szövetség táborában a demokrácia, amint valaki bíráló jellegű észrevételt tesz a jelöltek profilján azonnal letiltják. Ők nem hívei ennek az eljárásnak, Bokor Tibor és csapata dolgozik a szófecsérlés helyett.

Bejan András frakcióvezető felsorolta, hogy az elmúlt négy esztendőben hány határozat-tervezet előterjesztése történt a kézdivásárhelyi tanácsban, kiderült, hogy a zömét Bokor Tibor fogalmazta meg, utána az RMDSZ tanácsosai következtek, míg a néppárt frakciójában egyet sem terjesztettek be, gyakorlatilag most azt kritizálják, amit 4 éven keresztül csinálniuk kellett volna.

Bokor Tibor polgármester elsősorban a kézdivásárhelyieknek köszönte meg, hogy kitartottak mellette, s elmondta: sok még a tennivaló, tisztában van azzal, hogy vannak még járhatatlan utak Kézdivásárhelyen, azzal is, hogy a vízhálózattal súlyos gondok vannak, de reményét fejezte ki, hogy a folyamatban zajló munkálatokat a város lakóinak a támogatásával el tudja majd végezni. „A víz problémájára van konkrét elképzelés, szakemberek vannak a csapatban, lesz megoldás” – fejtette ki. Érintőlegesen beszélt a lakónegyedek közötti övezetek rendezéséről, kifejtve: hamarosan pontot tudnának tenni ennek a munkálatnak a végére is. Megemlítette: hétfővel kezdődik az udvarterek javítása, ez négy éves munka eredménye. Ezen kívül pedig több nagy projekt van aláírva kivitelezésre, és még jó néhány vár szignózásra. Nem mondott le az uszodáról sem – hangsúlyozta. Sosem szeretett dicsekedni, nem szereti a rivaldafényt, és annak sem híve, hogy a kampányban sarat dobáljanak egymásra – fogalmazott.

Tamás Sándor szerint Bokor Tibor ebben tévedett: igenis beszélni kell a megvalósításokról, nem szabad háttérbe húzódni, főleg, hogy ha van eredmény, van, amit megmutatni. Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke kiemelte, Bokor Tibornak nem volt könnyű dolga, hiszen elődjének a tévedéseit is korrigálnia kellett. Egy város vezetése nem egy amatőr színjátszói tevékenység – utalt a kisebbik magyar párt ígérgetéseire. Tisztességgel, becsülettel kell dolgozni, hogy Kézdivásárhely tovább fejlődhessen, és ő úgy látja, hogy erre Bokor Tibor a legmegfelelőbb, mert becsületes, megfontolt és dolgos ember – mondotta.

„Tudjuk, hogy miként működik ez az ország, tíz év alatt 12 kormánya volt. Amit kevesen látnak, hogy rengeteg ajtót kell megyei és bukaresti intézményeknél kinyitni, tudni kell, hová kell kopogtatni, a köz érdekének az érvényesítése nem könnyű dolog” – summázott. Tamás Sándor az EMSZ politikusaira hivatkozva elmondta: nem lehet csak vágyak megfogalmazásával egy város vezetésére jelentkezni. Szájkaraté helyett tettek kellenek.