Skip to main content

Betonpárnák című slam poetry esttel hívja fel a figyelmet a nők elleni bántalmazásra az RMDSZ Nőszervezetének előadássorozata. A Nők Elleni Erőszak Elleni Mozgalom (NEEEM) keretében tizenegy erdélyi városban szervezett turné egyik állomása Kézdivásárhely.

betonparnak

December 2-án, vasárnap, 19 órakor a Jazz Bistroba várják a téma iránt érdeklődőket korosztálytól függetlenül. „Fontosnak tartjuk, hogy a családon belüli erőszakról, a nők elleni agresszióról minél szélesebb körben és minél több korosztályt megszólítva beszéljünk. Ez a mostani rendezvény az év elején elindított programsorozatunk részét képezi, hiszen már számos kerekasztal beszélgetést és előadást, valamint adománygyűjtést is szerveztünk a Mága Zoltán koncert kapcsán. A slam poetry személyes vallomásokon keresztül, nyíltan beszél a családon belüli erőszakról, megerősítést és bátorítást ad arra, hogy vállaljuk fel a problémát és merjünk változtatni az életünkön. November 25. a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja, a kézdivásárhelyi eseményt pedig ennek jegyében szervezzük” – fogalmazott Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke.

Hozzátette: a tapasztalat azt bizonyítja, hogy a bántalmazott nők közül egyre többen kezdenek ráébredni arra, hogy nincsenek egyedül a bajban, mernek segítséget kérni és kilépni a nehéz helyzetből. „Igyekszünk segítséget nyújtani, de az első lépést nekik kell megtenniük” – hívta fel a figyelmet.

A Betonpárnák – slam poetryvel az erőszak ellen című előadást a Nest – Erdélyi Összművészeti Gyűjtőpont mutatja be. Előadók: Tófalvi Előd, Burján Kinga és Járai Richárd. Koncepció és vizuális elemek: Banga Szilárd. A rendezvényre a belépés díjtalan.