Skip to main content

Egyre nagyobb az érdeklődés az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezete által idén második alkalommal megszervezett illemtan tábor iránt. Az egy hetes nappali táborban tizenöt, 7-10 év közötti gyerek vett részt július 30. és augusztus 3. között, a Zarah Kids székházban.

illemtan tabor2

Fejér Melinda, az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezetének elnöke az esemény kapcsán kiemelte: „A tavalyi év sikerének, és a rengeteg pozitív visszajelzésnek köszönhetően idén is megszerveztük a hiánypótló tábort. A gyerekek egy hét alatt különböző helyzetekben sajátíthatták el az alap illemszabályokat, elméletben és gyakorlatban egyaránt. Külön örülök annak, hogy visszatérő résztvevők is vannak, hogy fiúk és lányok egyaránt jelentkeznek a táborba. Külön megtiszteltetés, hogy a határon túlra is jó híre ment a tábornak, a szakma nagyjai elismerésüket fejezték ki. Több felkérést is kaptunk a tábor bővítésére a gyerekek és felnőttek körében egyaránt, ezért az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetével közösen megpróbálunk ezeknek eleget tenni.”

A kicsik a délutánig tartó programok során önkéntes pedagógusok, Balázs Orsolya, Papp Gyöngyike és Bándi Bernadett nőszervezeti tagok közreműködésével étkezési szokásokkal ismerkedtek meg, gyakorolták a másokkal való kapcsolatfelvételt, az öltözködési és viselkedési szabályokat különböző élethelyzetekben, múzeumba, színházba és játszótérre látogattak, emellett pedig tanító meséket is hallgattak az illemről.

Az egyik édesanya, akinek a kislánya második alkalommal vett részt a táborban elmondta: „Hasznos kezdeményezésnek tartom az illemtan tábort, ahol a gyerekek csoportban, játszva tanulják meg az alapvető viselkedési módokat a különböző helyzetekben, például vendéglőben, könyvtárban, emellett pedig a várost és annak fontosabb intézményeit is jobban megismerik. Ajánlom minden gyereknek ezt a hasznos minivakációt. Minden elismerésem a szervezőknek és az oktatóknak, akik szívüket-lelküket beleadták a gyerekekkel való foglalkozásokba.”