Skip to main content

Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese és Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke vasárnap Feldobolyba látogattak, ahol megtekintették a református templomot és további, Nagyborosnyó községet érintő fejlesztési tervekről egyeztettek Kanyó Antal polgármesterjelölttel.

IMG_7308

Albert János feldobolyi református lelkész arról tájékoztatta a meghívottakat, hogy a templom omlásveszély miatt használhatatlan, a felújításához anyaországi segítségre is számítanak. Előrelépés, hogy a pályázatokhoz elkészült már a szükséges dokumentáció is.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kiemelte: „A magyar kormány ott tud segíteni, ahol van elképzelés, ahol van terv és van akarat. Bízom benne, hogy június 5-én a magyar érdeket tartják szem előtt a község lakói és Nagyborosnyó a mi támogatásunkkal is elindulhat a fejlődés útján.”

Tamás Sándor tanácselnök elmondta: „Az elmúlt időszakban bebizonyítottuk, hogy ahol az RMDSZ tisztségviselői vezetik a közösséget, ott fejlődik a község is. Nagyborosnyón személyesen fogok kiállni az RMDSZ jelöltje mellett, mert meggyőződésem, hogy a község többet érdemel.”

Kanyó Antal polgármesterjelölt hozzátette: „A miniszterelnök-helyettes és a tanácselnök támogatása rendkívül fontos községünk számára. Élni fogunk minden olyan lehetőséggel, ami előre viheti közösségünket.”