Skip to main content

Tisztújító küldöttgyűlést tartott az RMDSZ Orbaiszéki Szervezete a zágoni Mikes Művelődési Központban szerdán, január 15-én. A rendezvényen jelen levő 48 küldött Kiss Józsefnek, Zágon község polgármesterének szavazott egyhangúan bizalmat a széki elnöki tisztségbe, valamint nevesítették Orbaiszék ügyvezető elnökét ifj. Kerestély Csaba személyében.

foto_Kocsis-B_Janos-rmdszorbaiszekikgy-9140

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke beszámolójában elmondta: „Számvetést mindig kell készíteni. Az Orbaiszéki szervezet az elmúlt időszakban sokat alakult jó irányba. Sajnos több, mint egy éve elnök nélkül működik, hiszen Lőrincz Zsigmond halála hatalmas űrt hagyott a szervezet életébe, ezért is nem tartottunk újabb tisztújító gyűlést ezidáig.”- fogalmazott Tamás Sándor. Az elnök felszólalásában az elkövetkező fél év politikai tevékenységét is ismertette, melyben kiemelte a megyeszinten történő EMNP-és tanácsosok igazodását az RMDSZ tisztségviselői mellé. A szervezet egyik nagy feladata, hogy az elkövetkező időszakban segítse a székelyföldi magyarok regisztrációjának sikerességét a magyarországi parlamenti választások előtt. Másik próbatétel az európai parlamenti választásokon való induláshoz szükséges kétszáz ezer aláírás összegyűjtése, majd a sikeres választás megszervezése lesz.

Az alapszabályzat módosítása után az újonnan megválasztott Kiss József elnök elmondta: „1990-től RMDSZ tagként tevékenykedek. A bizalmat köszönöm, a megbízásnak eleget fogok tenni. Becsületesen fogom végezni munkámat. Amit megígérek meg is teszem.”