Skip to main content

Sikeresen zajlott az RMDSZ Kézdiszéki Nőszervezete és a kézdivásárhelyi Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár által második alkalommal szervezet pályaválasztási est március 31-én. A mi leszel, ha…? Pályaválasztás tabuk nélkül című rendezvény keddi kiadása is teltház előtt zajlott a városi könyvtár pincéjében.

kezdi

Az eseményre ellátogató XI-XII. osztályos diákok az egészségügy területén dolgozó szakemberektől kérdezhettek kötöttség nélkül hivatásuk szépségeiről, nehézségeiről, valamint az egyetemen szerzett tapasztalataikról. Betekintést nyerhettek a gyógyszerészeti, a bőrgyógyászati, a fogorvosi, pszichológusi és asszisztensi szakma szépségeibe, előnyeibe és hátrányaiba. Emellett Gáll Éva gyógyszerésznő a rendszerváltás előtti egyetemi évekről is mesélt az egybegyűlteknek.

A rendezvény végén az előadók egy-egy útravaló gondolattal búcsúztak a pályaválasztás előtt álló diákoktól. Dr. Székely Zsolt fogorvos felajánlotta a fogorvosi egyetemre készülő fiataloknak, hogy szívesen fogadja őket a rendelőjébe, ahol a szakma gyakorlati részébe is betekintést nyerhetnek az érdeklődők.

A mi leszel, ha…? Pályaválasztás tabuk nélkül rendezvénysorozat elérte célját: az iskolapadokat hamarosan elhagyó diákok első kézből ismerhettek meg jó néhány, meghatározó szereppel bíró szakágat. Az eseményen szerzett tapasztalatok segíthetnek tanulmányaik útvonalának kiválasztásában.