Skip to main content

Az elmúlt napokban többször volt hangos a sajtó a sepsikőröspataki RMDSZ-es polgármesterjelölt támogatottsága kérdésétől. Ennek kapcsán tartottak csütörtökön közös sajtótájékoztatót Tamás Sándor megyei RMDSZ elnök, Fodor István sepsiszéki RMDSZ elnök, valamint a kőröspataki RMDSZ és MPP helyi elnökei.

RMDSZ_MPP_Sajttotaj.[1]

A sepsikőröspataki szervezetben február elején tartott RMDSZ újraalakuló ülés óta megválasztott elnök, Kisgyörgy Sándort első alkalommal mutatkozott be a sajtó előtt. Kiemelte, fontos momentumnak tartja, hogy nyolc év után sikerült a településen újraalakítani az RMDSZ szervezetét.“Szakmámból kifolyólag állandó kapcsolatban vagyok az emberekkel, és látom az igényt, hogy változást szeretnének, előrelépést a fejlődés szintjén megtorpant település életében.”- hangsúlyozta.

Az RMDSZ polgármester-jelöltje elmondta az összefogás hiányának tudható be, az az állapot, amely Sepsikőröspatakon évek óta fennáll. Ez alkalommal nem valaki, valakik ellen indít a település egységes jelöltet az RMDSZ színeiben, hanem a település érdekeit alapul véve, ugyanis a helyi MPP vezetőségével jó kapcsolatot ápolnak, együttműködésben remélik, hogy sikerül a kitűzött cél.

A helyi MPP elnöke, Bedő Zsolt is a közös törekvések fontossággát emelte ki: “ Az MPP külön tanácsosi listát indít Sepsikőröspatakon, de polgármester jelöltet nem, elfogadjuk és támogatjuk Kisgyörgy Sándort a polgármester-jelöltségre. Úgy gondolom a település érdekében nem a pártpolitikai színezetbeli kérdések, hanem az egyének, a közösség igénye a fontos, ennek érdekében nem engedhetjük meg magunknak, hogy egymással vitatkozzunk.”

Az RMDSZ és az MPP helyi vezetője kifejtette, hogy a napokban megjelent, felsőbb vezetéstől származó támadásokkal és utasításokkal nem ért egyet. Úgy gondolják a kérdést a helyi közösségben kell eldönteni, a kőröspataki emberek pedig Kisgyörgy Sándort támogatják.

Fodor István széki elnök elégedetten nyugtázta, hogy sikerült Köröspatakon újraalakítani a szervezetet, valamint beszámolt, arról, hogy a térségben az RMDSZ polgármester és tanácsosi jelölések megtörténtek.