Skip to main content

Ma, január 18-án, hétfőn Zabolán az RMDSZ községi tisztújításán Fejér Zsoltot választották elnöknek. A választmány tagja lett többek között Mátyás Szabolcs, az EMNP korábbi orbaiszéki elnöke is. Az eseményen több mint száz helyi lakos vett részt.

foto_Kocsis_B_Janos-tisztujitasokZabolan-9276

A falugyűléssel egybekötött közgyűlésen a résztvevőket Grüman Róbert, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke és Sidó Albert leköszönő elnök üdvözölték. A 18 éve Zágon polgármestereként tevékenykedő Kiss József, az RMDSZ orbaiszéki elnöke felszólalásában Berci bácsi tevékenységét elevenítette fel, és mondott köszönetet tevékenységéért, jó egészséget kívánva. Az idei helyhatósági választásokra vonatkozóan kiemelte, az orbaiszéki községekben már megvannak a jelöltek, olyan személyek kellenek a települések élére, akikben az emberek megbíznak és, akik összefogással, jó csapattal eredményesen tudnak dolgozni.

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke, Tamás Sándor Sidó Albertnek és Ádám Attilának mondott köszönetet az eddigi tevékenységükért. Kihangsúlyozva, azért dolgoztak, hogy a község magyarsága előre haladjon. „Meg lehet nézni Zabolát, közösen az elmúlt időszakban sokat tettek, de van még min dolgozni. Ezt a feladatot soha nem lehet befejezni, csak abbahagyni. Jó mondás az, hogy jobb fél úton megfordulni, mint rossz irányba menni tovább. Zabola is bizonyítja, hogy a széthúzás nem vezet jóra. Itt a három magyar párt elővette a jobbik eszét, kezd kialakulni egy jó irány. Semmit nem lehet egyedül véghezvinni, ahogy még egy radírt sem lehet felemelni egy újjal. Össze kell fogni, ahhoz, hogy a községet jó irányba lehessen vinni, hogy nyugodtan lehessen nemzeti programjainkat tervezni. Ez a legfontosabb kérdés, amit Zabolán véghez lehet vinni ugyanúgy, mint a megye számos településén is. Éppen ezért támogatja az RMDSZ polgármesterjelöltnek az MPP-és Fejér Leventét és az RMDSZ-es Demes Botondot alpolgármesternek. Ma a választmány tagja lett Mátyás Szabolcs, az EMNP korábbi orbaiszéki elnöke. Meggyőződésem, hogy az összefogásnak nagyobb ereje van, mint a széthúzásnak.”- tette hozzá.

Az elnök hozzátette: „Akiket megválasztottak nem a széket kaptuk, hanem munkát vállaltunk. És munkából van bőven. Az elkövetkező időszakban sokkal több alázatra és eredményes munkára van szükség. Amíg én leszek a megyénkben az RMDSZ elnöke, addig megkövetelem ezt a szemléletet minden munkatársamtól, kollégámtól.”

Zabolán az elmúlt időszakban számos beruházást sikerült eszközölni – számolt be  Demes Botond polgármester. Olyan megvalósításokat tudhatnak magukénak, mint a Zabolán átvezető útszakasz korszerűsítése, de hasonló a helyzet a pávai és csipkési, valamint a Tamásfalva és Szörcse közötti utak aszfaltozásával is, emellett a községben buszmegállókat és ravatalozókat létesítettek, és a pávai kultúrotthont leszigetelték.

Fejér Zsolt, az RMDSZ Zabolai Szervezetének újonnan megválasztott elnöke ismertette mandátumának programtervezetét. „Célunk egy aktív, zökkenőmentes kapcsolat létrehozása a megyei és az országos szervezettel. Visszanyerni a község lakosainak bizalmát és visszaadni az itt élő magyarságnak azt a reményt, hogy a község RMDSZ-es vezetői ismerik a helyi igényeket, együttműködnek az MPP-vel és az EMNP-vel azért, hogy mindaz, amit a településen értéknek, követendő útnak tekintenek, maradéktalanul érvényesüljön.” Fejér fontosnak tartja az egyetértés megteremtését, az egységes gondolkodást és cselekvést. „Szükség van a helyi nőszervezet megalakítására, ami nagymértékben hozzájárulna a csapatépítés és együttműködés kialakításához.”- fogalmazott.

Az eseményen jelen levő Márton Árpád parlamenti képviselő a Romániai Magyar Demokrata Szövetség az országos törvénykezésben kifejtett, székelyföldi kérdésekben betöltött szerepvállalását emelte ki.

KA. helyi lakos megkérdezésünkre elmondta, amióta a három magyar politikai párt összefogott, együtt dolgozik és gondolkodik, a községben jobb a hangulat, az emberek nyitottabbak egymással szemben. Remélik ez így is marad.