Skip to main content

Háromszéken az RMDSZ és az MPP közösen hívják fel a magyar kormány által kezdeményezett kényszerbetelepítési népszavazás fontosságára a figyelmet. A népszavazásra október 2-án kerül sor. A két erdélyi politikai szervezet részvételre buzdít minden magyar állampolgárt.

nepszavazas

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke elmondta: „Politikusként úgy vélem, hogy minden választáson, népszavazáson alapvető állampolgári jogunk és kötelességünk részt venni. Ugyanakkor magánemberként azt gondolom, hogy Brüsszel nem dönthet a magyar állampolgárok megkérdezése nélkül. Az RMDSZ városi irodái mindenki számára tájékoztatást nyújtanak a népszavazással kapcsolatosan, továbbá igény szerint a szavazólapokat, lezárt borítékban átveszik munkatársaink, amelyeket a csíkszeredai főkonzulátusra juttatnak el.”

Kulcsár Terza-József, az MPP Kovászna megyei elnöke kiemelte: „Nekünk, erdélyi magyaroknak kötelességünk Magyarország kormánya mellé állni, hiszen ha most nem cselekszünk, annak beláthatatlan következményei lehetnek. A népszavazás a demokrácia egyik alapintézménye, azt gondolom, hogy a napi pártpolitikán túlmutat ez a kérdés.”

A soron következő országos népszavazáson csak az a külhoni magyar állampolgár vehet részt, akinek a választási regisztrációs kérelme a népszavazást megelőző 15. napig eljut a Nemzeti Választási Irodába. Annak a külhoni magyarnak, aki a 2014-es országgyűlési választások előtt vagy azóta már regisztrált, nem kell újra regisztrálnia.

Az RMDSZ városi irodáinak elérhetőségei:

Nyitvatartás: hétfő-csütörtök: 8-16, péntek: 8-14

Sepsiszentgyörgyi iroda: Martinovics Ignác utca, 2. szám, Beör-palota első emelete
Telefonszám: 0735-610100

Kovásznai iroda: Szabadság utca, 12. szám
Telefonszám: 0734-639897

Kézdivásárhelyi iroda: Apafi Mihály utca, 1. szám
Telefonszám: 0721-297540

Baróti iroda: Szabadság tér, 7-es th, A lh, 3-as lakrész
Telefonszám: 0267-377773, 0734-640118