Skip to main content

Késve érkeznek a levélcsomagok a magyarországi választásokra, ezért nagyon fontos, hogy a szavazók ne adják postára a szavazatukat, mert nem biztos, hogy visszaér időben, hanem juttassák el azokat az RMDSZ-hez sürgősen.

IMG_0079.[2]

„Mi biztosítjuk a magyar állampolgárokat, hogy a hozzánk beérkezett választási levélcsomagok időben célba érnek” – fogalmazott Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke hozzátéve, az elmúlt héten sok helyről kaptunk panaszt, hogy még nem érkeztek meg a szavazólapok. Ma és holnap a posta kb. 20 ezer, szavazólapot tartalmazó borítékot visz ki a megyében.

„Még 4 nap van a magyarországi választásig. Álljunk oda mi is, mert rólunk is szól! Aki eddig nem küldte vissza a szavazólapját, kérjük, hogy már ne bízza a postára, mert nem biztos, hogy meg fog érkezni időben. Vigye el sürgősen, legkésőbb április 6-ig az RMDSZ irodákba vagy adja át az RMDSZ helyi munkatársainak. A hátralevő időben is minden eszközünkkel segítünk a szavazni vágyóknak. Arra kérünk minden magyar állampolgárt, hogy éljen szavazati jogával” – tette hozzá az elnök.

Grüman Róbert, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke kiemelte: „A négy városi RMDSZ irodában péntekig 8 és 20 óra között, szombaton 8 és 16 óra között, a szavazás napján, április 8-án pedig 8-15 óra között tart nyitva, továbbá a megye minden településén kollégáinknál is leadhatóak a borítékok. Azon személyek számára, akik a csíkszeredai konzulátusra kérték a szavazólapot, szombaton és vasárnap ingyenes buszjáratot biztosítunk, amennyiben ezt jelzik legkésőbb péntek, 12 óráig a 0732 133 138-as telefonszámon.”

A csíkszeredai főkonzulátus naponta reggel 6-tól, este 10-ig tart nyitva. A magyarországi lakcímmel rendelkezők a külképviseleteken március 31-ig előzetes bejelentkezés alapján április 8-án adhatják le voksukat.