Skip to main content

Serdülő a családban – Z generáció címmel indít előadás-sorozatot az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete Pásztor Boglárka, klinikai szakpszichológus vezetésével. Az első előadásra február 22-én, pénteken, 17 órakor, a zágoni Mikes-Szentkereszty-kastély gabonás termében kerül sor.

Z generacio

„A Z generáció az 1996 után született nemzedék képviselői, akik nem tudják elképzelni az életet az internet nélkül. Általános társadalmi kérdésről van szó, hiszen gyakori, mondhatni mindennapos a téma azokban a családokban és tágabb közösségekben, ahol a huszonéves generáció tagjai megfordulnak. Fontos, hogy megértsük a digitális világ gyermekeinek gondolkodását, működését. Az előadás révén szakember tanácsai által segíteni szeretnénk a témában érintetteknek Kovászna megye azon településein, ahol igény van rá” – mondta el a karaván kapcsán Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke.

Pásztor Boglárka, klinikai szakpszichológus szerint egy adott társadalom jövőjét nagymértékben befolyásolja az, hogy egy gyerek hogyan szocializálódik. A család az első és legfontosabb színtere ennek a folyamatnak, a serdülőkor pedig egy különösen kritikus időszaknak bizonyul néhány szülő számára. „Klinikumban dolgozó szakemberként azt tapasztalom, hogy a technológia korának gyermekei és szüleik között egyre nagyobb kommunikációs szakadék tátong. Meggyőződésem, hogy ezen generáció pszichés jellemvonásainak jobb megismerése segítheti a szülőket abban, hogy a gyerekeikkel való kapcsolat harmonikusabb, hatékonyabb, feszültségmentesebb legyen” – emelte ki a szakember.