Skip to main content

Az elmúlt időszak egyeztetéseinek eredményeként pénteken délelőtt sajtótájékoztató keretén belül mutatkozott be Lázár Kiss Barna, az RMDSZ baróti polgármesterjelöltje. A találkozón részt vett az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének vezetősége mellett Váncza Tibor az RMDSZ Erdővidék Széki Szervezetének elnöke és Nagy József baróti RMDSZ elnök is.

IMG_9142 baroti polgarmesterjelolt_vargyasi-1329487788

Tamás Sándor elnök elöljáróban elmondta, hogy üzenet értékű az, hogy habár együtt méretetett meg a polgármesteri jelölésért a három politikus, ma mégis egy csapatként állnak ki és fognak össze Barót érdekében. „ Azt szeretné az RMDSZ, hogy Baróton minőségi lépést lehessen meglépni. Melynek következménye az összehangolt tevékenység a baróti emberekért, a városért, a térség értékeiért. Adott rá a lehetőség, hiszen megvan a jelölt és a köréje felzárkózó csapat is”.

A 44 éves, magánszférából érkező Lázár Kiss Barna számára nem ismeretlen a város jelenlegi helyzete, hiszen 5 éve RMDSZ-es tanácsosként aktív résztvevője az eseményeknek, az elmúlt időszak városvezetésének. „Barótot ki kell mozdítani a holtpontból, abból az irányból amerre az elmúlt évek alatt sodródott. Dolgozni kell azon, hogy munkahelyeket teremtsünk, foglalkozni kell az oktatás, iskola kérdésével, a közszállítás, hulladékelhordása körüli problémákkal. Dolgozni kell azért, hogy azok a projektek, amelyekben az elmúlt nyolc évben Barót nem vett részt megvalósulhassanak. ”

Ezek mögé az elképzelések mögé sorakozik fel Nagy József is, aki kifejtette “…olyan Barót központú Erdővidékben gondolkodunk, amelynek vissza kell adni a tekintélyét. Ahol vállalkozóbarát, turistacsalogató környezetet kell teremteni. Az RMDSZ elképzelései a munkahelyteremtésről, városfejlesztésről szólnak.”

Az infrastrukturális fejlesztések szükségessége mellett, Váncza Tibor a gondatlan városvezetésből fakadó rossz közhangulatot emelte ki, amelyen változtatni kellene. „Olyan polgári kisvárossá kell alakítani Barótot, ahol jó élni. Azért szeretnének dolgozni.”

Tamás Sándor összegzésként elmondta, hogy a hasonló adottságokkal rendelkező Kovászna város négy éve a fejlődés útjára lépett, mert jó gazdája van a közösségnek. Ez a követendő út Barót számára is.