Skip to main content

Intenzív kampány zajlik Háromszéken az RMDSZ területi szervezetnél, a több mint ötszáz önkormányzati képviselőnek és önkéntesnek köszönhetően, számolt be Grüman Róbert, az háromszéki szervezet ügyvezető elnöke az október 29-én, szerdán tartott sajtótájékoztatón.

VAR_6336 rmdsz sajtotajekoztato_vargyasi

„Teljes erőbedobással dolgozunk, kezdve attól a pillanattól, amikortól rekordszámú, 37 ezer támogató aláírást gyűjtöttünk az RMDSZ államelnök-jelöltjének Kelemen Hunornak. Talán az önkormányzati választásokon dolgozott ilyen aktívan a szervezet, hiszen minden egyes tisztségviselőnk, tanácsosok, polgármesterek, alpolgármesterek bedolgoznak és segítik a kampányt. A négy városban több mint száz önkéntes jár ajtóról ajtóra, állnak szóba az utcákon az emberekkel. Vidéken pedig több mint 400 személy dolgozik azon, hogy eredményes legyen a választás.” fogalmazott Grüman, aki az első alkalommal használt modern kampányeszközöket – telefonközpontot – is megmutatta a jelenlevő újságíróknak.

Minden településre az elmúlt évek megvalósításait és a jövőbeni terveket magába foglaló leveleket is szórtak: „Egy célunk van: eljuttatni mindenkihez, hogy mi ennek a választásnak a tétje, hiszen a magyar közösség súlya akkora lesz a következő időszakban, ahány szavazatot tudunk letenni Kelemen Hunor RMDSZ államelnök-jelöltre az első fordulóban.”tette hozzá az ügyvezető elnök.

A sajtótájékoztatón Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke azzal a kéréssel fordult a jelenlevőkhöz, hogy az elkövetkező napokban segítsenek abban, hogy minél több ember éljen szavazati jogával. Az RMDSZ 25 éve következetesen hangsúlyozza, hogy a magyar emberek vegyenek részt a választásokon, amely demokratikus jogaink gyakorlata.

„Mi arra biztatjuk az embereket, hogy szavazzanak Kelemen Hunorra, az RMDSZ jelöltjére, de a legfontosabb az, hogy mindenki menjen el szavazni a választás napján reggel hét és este kilenc óra között. Ez azért is fontos, mert a választási térképeket kirajzolva látszik, hogy milyen a politikai aktivitás, milyen magas az emberek demokrácia érzéke. Emellett azért fontos az RMDSZ jelöltjét támogatni, mert akkor tudjuk érdekeinket érvényesíteni, ha van egy erős képviselet.” fogalmazott az elnök. Hozzátette: az RMDSZ-nek két fontos érdeke van a bukaresti politikai életben: közösségi jogaink bővítése, amelyhez hozzá tartozik Székelyföld autonómiájának kérdése, valamint településeink és az egész régiónk fejlesztése. Az elmúlt évek tapasztalata is azt mutatja, hogy amikor döntési lehetőségünk van egy kormányzati tevékenységbe, akkor erősebben, hatékonyabban tudjuk fejleszteni településeinket.