Skip to main content

Nagy sikert aratott Bagdi Bella koncertje és képzése

kepzes 1

Az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezetének meghívására tartott koncertet és képzést a napokban a magyarországi életmódfejlesztő, Bagdi Bella a céhes városban.

2014-ben Bagdi Bella a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnökeként Boldogság programot indított el, amelyhez egyre több bel- és külföldi pedagógus csatlakozott rövid időn belül. A felnőtteknek írt programot gyerekek számára is átírták és segédanyagokat készítettek az oktatók számára. Így a gyerekek boldogság képességének fejlesztése bekerült az óvodák és iskolák falai közé, hozzájárulva a tanulók önbizalom erősítéséhez, kiegyensúlyozottságához és teljesítőképességük növeléséhez.

Az énekesnő január 20-án, pénteken tartotta Sorsfordító önbecsülés című zenés estjét a Vigadóban, amelyre több mint 150-en voltak kíváncsiak. Bagdi Bella először koncertezett ebben a témakörben, az interaktív közönség pedig bebizonyította, hogy ismeri dalait és szükség van rá.

A Gábor Áron Műszaki Oktatási Központban megtartott szombati és vasárnapi boldogságóra képzésen 30 pedagógus vett részt Kovászna és Hargita megyéből, ahol a boldogságfokozó technikákat, stratégiákat, ötleteket és játékokat sajátították el.

„Kovászna megyében nagyon sokan ismerik és követik Bagdi Bella tanítását, amely az egyénre (önmagunkra) összpontosít, arra, hogy szeressünk, tudjunk elfogadni és megbocsájtani, köszönetet mondani és megtalálni helyünket abban a közösségben ahová a sorsunk vezetett. Úgy gondoltuk, hogy az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezetének éves rendezvénysorozatát egy ilyen vidám és hasznos programmal indítjuk. Örülök, hogy nagy érdeklődés övezte a koncerteket és a képzést a nők, férfiak és gyerekek részéről egyaránt, valamint, hogy nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk ezek kapcsán” – fogalmazott Fejér Melinda, az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezetének elnöke.

A boldogságóra programhoz csatlakozó oktatási intézmények elnyerték a boldog iskola díjakat, amelyek átadására január 23-án, hétfőn került sor a képzésen részt vett pedagógusok tanítványainak szervezett koncert után Kézdivásárhelyen. Azokhoz az oktatási intézményekhez, amelyek nem tudtak jelen lenni az eseményen Bagdi Bella személyesen vitte el a díjakat.

Szőcs Réka, a Petőfi Sándor Gimnázium angol szakos tanárnője szívesen osztotta meg tapasztalatait: „Tavaly ilyenkor szereztem tudomást a magyarországi Jobb Veled a Világ nevű alapítványon keresztül működtetett Boldogság Intézet által meghirdetett Boldog Iskola pályázatról. Nagyszerű ötletnek tartottam, és az akkori hatodikos gyerekeimmel belevágtunk. Egy Boldogságfalat készítettünk (egyik feltétele volt a pályázatnak). Majd szeptemberben egy pár kollégámmal elvégeztük a Bagdi Bella, a Boldogság program megálmodója, elindítója és szakmai vezetője, által tartott képzést Sepsiszentgyörgyön. Egy életre szóló élményben volt részünk, már akkor eldöntöttük, hogy el kellene hívjuk őt Kézdivásárhelyre is, hogy a többi kollégáink is részesei lehessenek ennek a lehetőségnek. Eleget téve a pályázat feltételeinek, októberben értesültünk róla, hogy iskolánk is elnyerte a Boldog Iskola címet. Kivételes lehetőség volt, hogy Bella személyesen adta át a díjat. Számos kollégámmal tartunk Boldogságórákat diákjainknak, most már az „Örökös Boldog Iskola” cím elnyerésére törekszünk.”

A pedagógusok egybehangzó véleménye, hogy a program kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az iskolás korosztály számára. Tudományosan bizonyított, hogy a Boldogságórák hozzájárulnak a gyermekek pozitív lelki fejlődéséhez és belső jólétéhez.