Skip to main content

Nagy érdeklődés övezte az RMDSZ Ozsdolai Nőszervezetének alakuló ülését május 7-én, csütörtökön. Az eseményen a Kun Kocsárd Általános Iskola diákjainak anyák napi műsora után a jelenlevők Dáni Szidóniát választották elnöknek, ügyvezető elnöknek pedig Palkó Erikát. Az alelnöki tisztségbe László Annamáriának, Köllő Mónikának, Domokos Tündének és Gondos Juditnak szavaztak bizalmat.

DSC_0421

Az újonnan megalakult nőszervezet az önkormányzattal közösen máris nekilát a munkának: Zöld nap keretében június 6-án a község területén szemétgyűjtést szerveznek.

Brânduș Szilveszter, Ozsdola polgármestere elmondta, büszke arra, hogy a településen is megalakul a nőszervezet. „Hagyjuk a nőknek, hogy dolgozzanak, hogy vegyenek részt közösségünk életében.”

Fejér László Ödön, az RMDSZ parlamenti képviselője köszöntötte az egybegyűlteket és elismerésként elmondta, a férfiak soha nem tudnak a nőkkel egyenlők lenni, mert a szebbik nem képviselői azok, akik gyerekeket hoznak a világra és határtalan anyai szeretettel nevelik őket.

Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke az elmúlt több mint egy év tevékenységeiről, célkitűzéseiről beszélt. „Azon dolgozunk, hogy a nők kikapcsolódjanak, kizökkenjenek a hétköznapok egyhangúságából, és egymás tapasztalataiból tanulva közösségünket erősítsék. A nők, ahogy családjaikat összetartják otthon, úgy kell közösségeinket is összetartsák szeretettel, munkával, szerepvállalással. A tapasztalat azt mutatja, hogy a Háromszéken megalakult nőszervezetek nyitottak és eredményesek.”

Dáni Szidónia, megválasztott elnök az alakuló ülésen elmondta: „Az egyesület által a közösséget szeretnénk fejleszteni, a hétköznapjainkat sikeresebbé tenni, valamint gyermekeink jövőjét szebbé tenni. Szeretnénk kapcsolatot létesíteni az ifjúsággal, a középkorosztállyal és az idősebb generációval, megismerni igényeiket és elképzeléseiket. Célunk a közösségvállalás.”