Skip to main content

Egy összeforrott csapat, számos kreatív kezdeményezés, fiatalokat és időseket megszólító rendezvények, két mozgalmas év. Így jellemezhető nagyvonalakban az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezetének eddigi tevékenysége, amely október 9-én, pénteken hivatalosan is megalakult.

DSC_0175

Fejér László Ödön, az RMDSZ kézdiszéki képviselője örömét fejezte ki nőszervezet megalakulás kapcsán. „Az RMDSZ-nek az egyik legjobb kezdeményezése az volt, hogy felpártolta a Szövetségen belül a nőszervezet létrejöttét.” Véleménye szerint a politikusokat a szebbik nem képviselői sokat segítik munkájukkal és fontos, hogy az elkövetkezőkben nagyobb szerepet vállaljanak a politikai életben helyi és országos szinten egyaránt.  Fejér a továbbiakban is arra kérte a jelenlevőket, tegyenek annak érdekében, hogy jól működő legyen a kézdivásárhelyi nőszervezet.

„Fő feladatunk, hogy közösségünket építsük, találkozzunk, kellemesen és hasznosan töltsük el az időt. A két évvel ezelőtt megálmodott utat sikerült kitaposnunk, ma már biztos irányvonalat követve végezzük feladatunkat. Tudjuk, hogy mire van szüksége a településeinken élő embereknek, ott segítünk és szerveződünk, ahol igény van rá.” fogalmazott köszöntő beszédében az RMDSZ Háromszéki Szervezetének elnöke, Ájgel Ágnes. Az is elhangzott, hogy a Nőszervezet sikeresen szólította meg az aktív nőket, akik képzéseken, kirándulásokon, számos általuk szervezett eseményen vettek részt.

Imre Melinda, kézdiszéki alelnök elmondta, azok a hölgyek, akik jelen voltak az alakuló ülésen tettek egy lépést, azért, hogy színt vigyenek a hétköznapok forgatagába. „A jövőben számos programot szeretnénk megvalósítani a céhes városban, tovább erősítve a kulturális események palettáját, valamint a közösségi életet.”

A Kosztándi Jenő képtárba megszervezett eseményen az egybegyűltek Sárkány Hannát, Papp Gyöngyikét és Balázs Orsolya választották alelnöknek, a szervezet vezetőjének pedig Fejér Melindát, aki kihangsúlyozta tovább folytatják az eddig sikeresnek bizonyult rendezvényeiket, többek között az ünnepekre való készülődéseket, képzéseket, a kézműves tevékenységeket, a diákoknak szóló pályaválasztási tanácsadást. „Olyan rendezvényeket szervezünk az elkövetkezőkben is, amelyeken a nők jól érzik magukat, hasznos tanácsokat hallhatnak.” tette hozzá, majd köszönetet mondott azoknak, akik támogatták a szervezet tevékenységét.

Az összejövetelen Jánossy Alíz, a Székely Konyha főszerkesztője tartott előadást a nő konyhában való szerepéről, a hagyományos székely ételekről és ízekről, főzési technikákról.