Skip to main content

Közel húsz köpeci hölgy gondolta úgy december 10-én, hogy társaival együtt, az RMDSZ Köpeci Nőszervezetének tagjaiként dolgoznak az elkövetkezőkben kis közösségük mindennapjainak szebbé és mozgalmasabbá tételén.

kopec

A köpeci kultúrotthonban megtartott alakuló ülésen a résztvevők a családias hangulatú beszélgetés során szívesen osztották meg egymással gondolataikat, és vidáman néztek az új kihívások elé.

A szervezet elnökének megválasztott Gáll Brigitta Judit, valamint Smântână Imola és Bocz Melinda alelnökök szerint céljuk, hogy megmozgassák a faluközösséget, családi programokat szervezzenek a kicsiknek és nagyoknak, valamint olyan rendezvényeket kínáljanak a lakóknak, amelyek felkeltik az érdeklődésüket és kimozdítja őket a szürke hétköznapokból.

„Az elbeszélések alapján látszik, hogy ezen a kis erdővidéki településen pár évvel, évtizeddel ezelőtt volt közösségi élet. A helyi színjátszók által előadott darabok például hatalmas közösségformáló és kovácsoló hatással bírtak, ami ma hiányzik az embereknek. Az itt élők szeretnék, ha ez a régi hangulat kicsit visszatérne a településre, ha újra ki lehetne csábítani az embereket otthonaikból. Erre ad nagyszerű lehetőséget a nőszervezet, mely keretén belül az igényeknek megfelelően alakíthatják ki és valósíthatják meg tevékenységi terveiket”-fogalmazott Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke.

A köpeci nőszervezet máris nekilát a munkához, december folyamán aerobik órát, előadást szerveznek egy kozmetikussal és a közelgő ünnepekre is készülnek.