Skip to main content

Tartalmas hetet tud maga mögött az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete. Az elmúlt napokban az erdővidéki nők Bukarestbe látogattak, ahol megtekintették a Parlament épületét, valamint a Cotroceni-palotát, a kézdivásárhelyi nőszervezet tagjai pedig képeslapot készítettek a helyi Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban. Mindemellett új szervezet alakulójára is sor került Gelencén.

RMDSZ Gelencei Noszervezete

November 28-án, pénteken létre jött az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének hatodik tagszervezete. A gelencei alakuló ülésen résztvevők örömmel fogadták a kezdeményezést és máris ötletekkel, tervekkel rukkoltak elő. Elmondásuk szerint szívesen vennének részt tematikus előadásokon, igény lenne többek között kézműves tevékenységekre és táncház estekre is. A gelencei nőszervezet tagjai máris megkezdték tevékenységüket: a településen szervezett adventi gyertyagyújtáson meleg teával kínálják meg falu apraját-nagyját.

Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke az alakuló ülésen az elmúlt egy év tapasztalatait osztotta meg a jelenlevőkkel, valamint aktív tevékenységre és szerepvállalásra biztatta az egybegyűlteket. Meggyőződése, hogy egy jól működő nőszervezet hatékonyan hozzá tud járulni a közösség életének felpezsdítéséhez. Véleménye szerint már az is eredménynek számít, ha a nőszervezet tagjai kikapcsolódnak a közös beszélgetések alkalmával.

Imre Melinda, az RMDSZ Kézdiszéki Nőszervezetének alelnöke a találkozón röviden összefoglalta az eddig megalakult nőszervezetek tevékenységeit, valamint, hogy ezek milyen színt vittek a településeik életébe. Elmondása szerint az eddigi tapasztalatok és visszajelzések azt bizonyítják, hogy érdemes folytatni ezt az építő jellegű kezdeményezést.

Az alakuló ülésen az RMDSZ Gelencei Nőszervezetének elnöki tisztségébe a 21 éves Molnár Noéminek szavaztak bizalmat a jelenlevők, alelnököknek pedig Fejér Adélt és Barthos Beátát választották.