Skip to main content

Kilenc tagú elnökséggel Bereckben alakult meg az év első RMDSZ Nőszervezete a megyében március 11-én, szombaton, a helyi kultúrotthonban. A hölgyek már az első találkozón elhatározták, hogy húsvét előtt hagyományos tojásíró délutánt szerveznek, és a megírt tojásokkal a községben egyedül vagy nehéz sorban élő időseket ajándékozzák meg.

RMDSZ Berecki Noszervezete 1

Az alakuló ülésen a jelenlevőket Dimény Zoltán polgármester köszöntötte és biztosította támogatásáról a nőszervezet munkáját.

Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke örömmel fogadta a berecki hölgyek kezdeményezését. „Három és fél éve alakítgatjuk a nőszervezet munkáját Háromszéken. Öröm számunkra, hogy folyamatosan jönnek a megkeresések a nők részéről, hogy az ők településén is hozzunk létre szervezetet. A továbbiakban is ösztönözzük őket, hogy hallassák a hangjukat, merjenek. Ne az előítéletek, hanem a lehetőségek, a tenni akarás vezéreljen bennünket, hiszen célunk, hogy hozzátegyünk valamit a nők és a közösség életéhez.”

Az eseményen jelen volt a nőszervezet munkáját rendszeresen támogató Fejér László Ödön szenátor is, aki példaértékűnek jellemezte a nők Háromszéken végzett munkáját.

Az újonnan megválasztott Fülöp Zsófia elnök megköszönve a bizalmat elmondta, szeretné, ha a berecki hölgyek együtt tudnának tenni a közösségükért, és bárkit szívesen fogadnak a csapatban, hiszen mindannyiuk munkája hiánypótló lesz.

Az elnök munkáját további nyolc alelnökök segítik az RMDSZ Berecki Nőszervezetében: Istók Katalin, Fejér Laura, Hengán Kinga, Páll Adélka, Dimény Beáta, Lupány Éva, Márkos Imola, Hosszú Julianna.