Skip to main content

Háromszéken koncertezik a magyarországi Kiss Kata Zenekar. Az összetartozást szorgalmazó együttes szeptember 24-én, kedden 11.30-tól Sepsiszentgyörgyön, a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében és 18 órától, Kovásznán, az Ignácz Rózsa teremben várják a közönséget, korosztálytól függetlenül.

Kiss Kata Kovaszna

A Kiss Kata Zenekar a magyar kormány Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap Zrt. közös támogatásával, Magyarból Jeles címmel erdélyi koncertturnéra indult. Ebből kettőt Háromszéken tartanak Kovászna Megye Tanácsa és az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete társszervezésével.

A koncertsorozat célja, hogy szellemileg és kulturálisan is támogassa a Kárpát- medencei magyarokat, erősítse a nemzeti identitást és az összetartozás érzését. A Kiss Kata Zenekar egyedi módon ötvözi a magyar népzenét a modern stílusirányzatokkal, a popot, a rockot, a jazzt és a rapet házasítja a magyar népi kultúra örökül ránk hagyott kincseivel. Zenéjük célja, hogy az Y és Z generáció se engedje el a füle mellett a népdalokat, emellett pedig, hogy összefogja a magyarságot és erősítse a nemzeti identitást. Zenéjük minden generációt megszólít.

A koncertekre a belépés díjtalan. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.