Skip to main content

Az RMDSZ Csernáton községi szervezete bővített választmányi ülésén (Alsó- és Felsőcsernáton, Ikafalva, Albis) hozták meg a döntéseket a soron következő önkormányzati választásokkal kapcsolatosan, melyen a helyi MPP vezetői is jelen voltak.

foto_Kocsis_B_Janos-RMDSZ_Alsocsernatoni_Szervezetenek_tisztujitasa-3678

A gyűlésen Kovács Ödön megyemenedzsert bízták meg az RMDZS alsócsernátoni szervezetének vezetésével. A helyiek a széthúzás helyett az összefogás mellett döntöttek, a továbbiakban is támogatják Fábián Sándor (RMDSZ) polgármestert, hogy folytassa munkáját, az alpolgármesteri tisztségre pedig Mágori István (MPP) önkormányzati képviselőt jelölik.

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke kiemelte: „Amíg mások beszélnek róla, addig mi már elkezdtük a magyar összefogást helyi szinten. Csernáton az első háromszéki község, ahol támogattuk és megvalósítottuk az összefogást, hasonlóan fogunk viszonyulni minden helyi igényhez. Háromszéken mindig a közösség igényei szerint alakítjuk a társadalomszervezést és a közpolitikákat, a közösségi érdeket tartjuk szem előtt az önkormányzati jelöltállítás során is.”

Mágori István alpolgármester-jelölt elmondta: „2008 óta a Magyar Polgári Párt színeiben vagyok községi tanácsos, de most úgy gondoltam, ahhoz hogy zökkenőmentesen és eredményesen tudjunk dolgozni, fontos összefogni az RMDSZ-szel, és így dolgozni az elkövetkezőkben a községért.”

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének Állandó Tanácsa február 5-i ülésén döntött a polgármester-jelöltek választásának módjáról, így a Kovászna megyei települések többségében választmányi döntés alapján dől el, hogy kik vezetik csapatukkal a háromszéki közigazgatási egységeket az elkövetkező négy évben. De lesz, ahol előválasztásra kerül sor. A polgármester-jelöltek nevesítése miden közigazgatási egységben legkésőbb február 26-ig kell megtörténjen, a tanácsosi listák véglegesítésének időpontja március 4.