Skip to main content

Az RMDSZ háromszéki szervezete ma leadta a 40 polgármester-jelölt, megyei tanácselnök-jelölt, a 662 helyi – és 38 megyei tanácsos – jelöltet tartalmazó iratcsomót a Törvényszékre és a választási irodába.

Kocsis-B Janos_sajtotajekoztato RMDSZ-6397

Sajtótájékoztató keretén belül mutatta be Tamás Sándor az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke és Tischler Ferenc ügyvezető elnök a véglegesített jelöltlistákat. Ezekből kiderült, hogy a területi RMDSZ a megyében levő 45 közigazgatási egységből 40 helyen indít polgármester-jelöltet. „Az elmúlt húszonkét év alatt idén van a legtöbb jelöltünk. Most van az először, hogy ekkora arányban és több olyan községben is jelöltet állítunk, ahol a magyarok aránya kisebb, így Zágonban, Kökösben, Bölönben, Hídvégen és Előpatakon is.” – számolt be a területi elnök.

A polgármester-jelöltek mellett több mint 660 tanácsos jelöltet, megyei tanácselnök-jelöltet, 38 megyei tanácsos–jelöltet is tartalmaz a szövetség helyi listája. “Célunk, hogy a polgármester jelöltjeink megnyerjék a választásokat, a megyei tanácsosi listán pedig kétharmados többséget szerezzünk. Összefogtunk az emberekkel, a történelmi egyházakkal, a fiatalokkal, valamint tizenöt, eddig más párt színeiben tevékenykedő tisztségviselővel, akik becsületesen dolgoztak és idéntől hozzánk csatlakoztak.” – fogalmazott Tamás Sándor.

A tanácsosi listák az önkormányzati választásokon idén első alkalommal tartalmaznak 105 olyan személyt is, akik 35 év alattiak. Ez pedig egyrészt bizonyítja az RMDSZ nyitottságát, valamint azt a tényt, hogy komolyan gondolja a szövetség a fiatalítást. Másrészt pedig annak bizonysága, hogy Háromszéken erős ifjúsági szervezetek vannak.