Skip to main content

82 település egy hónap alatt

Az elmúlt hónapban 3 800 honosítási kérelmet és 1 250 regisztrációs ívet töltöttek ki az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai Kovászna megyében. Február 14-én, pénteken sajtótájékoztató keretében számolt be Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke és Antal Árpád városi RMDSZ elnök a magyarországi választásokat megelőző háromszéki helyzetről.

VAR_6226 rmdsz sajtotajekoztato _vargyasi

Az elmúlt hetekben 23 állandó RMDSZ-es munkatárs és önkéntes, valamint helyi szervezők segítették a munkát 82 településen – felpezsdült a munka az elmúlt időszakban a honosítás és a regisztráció terén.
A háromszéki vezetők elmondták, hogy a szervezet célkitűzése, hogy minél többen regisztráljanak a magyar országgyűlési választásokra. A vidéki településekre kiszállva azonban az a tapasztalat, hogy háromszor akkora az igény a honosításra, mint a regisztrációra, még az utolsó száz méteren is.

Az eseményen elhangzott az is, hogy az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai visszamennek azokra a településekre, amelyeken már korábban is jártak, de még vannak, akik igényelik a további segítséget. Eddig hatvanezer szórólapot osztottak szét a megyében, amely nagy segítséget jelentett a figyelemfelkeltésben: összesen 1250-en regisztráltak, ebből 520-an városon és 730-an falvakon. A vidéki települések tekintetében a legtöbben Zalánpatakon regisztráltak, 54 személy, ahol tavaly nyáron a szövetség munkatársai hatvan személynek indították el és véglegesítették a honosítási dossziéját. A települések közül Kommandón (122 személy) és Szentkatolnán (103 személy) is kiemelten nagy az érdeklődés a honosítási kérelmek összeállításának tekintetében.

A Csíkszeredai Főkonzulátus munkatársai jövő héten 400 személy honosítási dossziéját veszik át Barátoson, Gelencén, Zágonban és Kézdivásárhelyen.