Skip to main content

Az uzoni választási irodában iktatta jelölési dossziéját Bordás Enikő, az RMDSZ helyi polgármesterjelöltje, június 4-én. Az iratcsomó leadását követően a jelölt megköszönte a községben összegyűlt 712 támogatói aláírást, valamint beszámolt terveiről is.

foto_Kocsis_B_Janos-Bordas_Eniko_leadta_jelolesi_dossziejat-9863

Bordás Enikő ezt követően elmondta: „egy új fejezet kezdődik az életemben, hiszen ez idáig a háttérben dolgoztam, gazdasági igazgatóként. Most pedig eljött a pillanat, amikor tudásomat és az elmúlt 14 évben felhalmozott tapasztalatomat másként kamatoztathatom a község érdekében. Azért szeretnék polgármester lenni, mert ismerem a megkezdett projektek minden részletét, tudom, hogyan kell sikerre vinni azokat. A közösségünk érdekeit szem előtt tartva azért fogok dolgozni, hogy jó legyen Uzon községben élni, és hogy mindannyian büszkék legyünk szülőföldünkre”.

A polgármesterjelölt néhány konkrét tervet is felsorolt. Prioritásként kezeli a napköziotthon és bölcsőde működtetését Uzonban, ahová kisbuszokkal szállítják minden nap a kicsiket, ezzel is támogatva a szülőket és gyerekeket egyaránt. A községben jelenleg 364 gyerek tanul az óvodákban és iskolákban, ezért kiemelt figyelmet fordítanak az oktatási intézmények korszerűsítésére, valamint játszóterek, parkok kialakítására.

„Az elmúlt időszakban igazán megtanultuk, hogy az egészségünk, a közösségünk biztonsága a legfontosabb. Éppen ezért terveim között szerepel az uzoni és szentivánlaborfalvi orvosi rendelők felújítása, azok eszköztárának korszerűsítése, bővítése, valamint egészségügyi szűrőprogramok elindítása szakorvosok támogatásával” – emelte ki Bordás Enikő.

Tovább bővítik a meglévő víz- és szennyvízhálózatot, melyet Uzonfüzesre is kiterjesztenek. Uzon község hét településéből ötben intelligens gázhálózatot építenek ki a közel 7,5 millió euró értékű pályázatnak köszönhetően, melynek finanszírozási szerződését a múlt héten írták alá Bukarestben. Megépítik a szentivánlaborfalvi hidat is magába foglaló DC16A községi utat, felújítják a lisznyói kultúrotthont és a volt polgármesteri hivatal épületét, emellett továbbra is támogatják a helyi egyházakat és egyesületeket az önkormányzat pályázatai révén.

„Öröm számomra, hogy augusztusban átadhatjuk a helyi közösségnek, fúvósoknak, a nyugdíjas klubnak és a fiataloknak a felújított Pünkösti-kúriát. Rengeteg tervünk van még, amelyek nemcsak elképzelések, hanem sok közülük már elindított projekt. Ezeket szeretném sikeresen megvalósítani” – emelte ki a polgármesterjelölt arra kérve a községbelieket, hogy támogassák őt szavazatukkal a június 27-i időközi választáson.