Skip to main content

Közel ötven nő vett részt az RMDSZ Kézdiszentkereszti Nőszervezetének alakuló ülésén július 9-én, szerdán a Művelődési Házban. Az eseményen az elnök és az ügyvezető elnök mellett hét alelnöknek szavaztak bizalmat a jelenlevők.

DSC_0719

A helyi fiatalok gazdag kulturális műsorral kedveskedtek az egybegyűlteknek: fellépett a Tisztás Néptáncegyüttes, valamint Pál Eszter, a táncegyüttes tagja népdal előadással és Gyergyai Anita könnyűzene előadással szórakoztatta a közönséget.

Az ülésen Papp Enikő, megválasztott ügyvezető elnök köszöntötte az egybegyűlteket arra kérve a hölgyeket, hogy legyenek aktív tagjai a róluk szóló szervezetnek, és hozzanak tető alá olyan rendezvényeket, amelyek alkalmával jól érezhetik magukat.

Páll Endre, Kézdiszentkereszt polgármestere nagy örömmel fogadta a kezdeményezést, és bátorította a jelen levő hölgyeket: „határozottan fel kell lépni, adjanak hangot véleményüknek, mert ez a közösség számára egy nagy előrelépés, amely összefogással ki tud bontakozni.”

Az eseményen jelen levő Szalló János a helyi RMDSZ elnök kitartást kívánt a hölgyeknek. Fejér László-Ödön parlamenti képviselő felszólalásában kifejtette: „Minden sikeres férfi mögött egy sikeres nő áll és úgy gondolom, hogy a Nőszervezet még erősebbé teszi az RMDSZ-t.” A képviselő szerint a nők bátrabban ki tudják mondani a községükben fellépő gondokat és határozottabban tudják követelni a politikusoktól, hogy mit kell tegyenek, hogy a székely közösségnek jobb sorsa legyen.

Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke röviden összefoglalta az elmúlt időszak tevékenységét: „Még a szervezetépítési munka elején járunk, hiszen tavaly szeptemberben alakult meg az országos Nőszervezet. Úgy gondoljuk, hogy jó úton haladunk, egy sokszínű nőszervezetben dolgozunk, minden jel arra mutat, hogy a szervezet az aktív nőket sikeresen szólította meg. Az a célunk, hogy gyarapodjunk, számban, eseményekben és sikerekben is, munkánk által erősítsük a nők érvényesülését, szakmai, személyes és közéleti téren egyaránt. Erdély szerte szépen sorban alakulgatnak meg a nőszervezetek, mi sem maradunk ki a sorból. Csak Háromszéken közel ezer hölggyel tartjuk folyamatosan a kapcsolatot. Ahol igény van és megkeresés érkezik elmegyünk, elbeszélgetünk a hölgyekkel és megalakítjuk a nőszervezetet.”

Imre Melinda, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének kézdiszéki alelnöke szerint: „Összefogással be lehet azt bizonyítani, hogy egy községet a nők össze tudnak tartani, tudnak építeni, fejleszteni. A nők a mindennapokban egyszerre több szerepet is be kell töltsenek, amelyeknek sokszor nem könnyű megfelelni, és ezért is örülök hogy a sok feladat mellett még a Nőszervezet tevékenységét is bevállalták.” Az alelnök arra kérte az egybegyűlteket, hogy a helyi igényeknek megfelelően, tegyék meg a legtöbbet közösségükért és hozzanak valami újat a helyiek életébe.

Az egybegyűltek Pál Varga Ilonát választották az elnöki tisztségbe, aki néhány jövőbeni tervet is megosztott a jelenlevőkkel: gyermeknapi programok kidolgozása és levezetése, Húsvét és Karácsony alkalmával különböző tevékenységek szervezése (adventi koszorúk, karácsonyi díszek készítése, tojásírás és festés), kirándulások, közös tornákon való részvétel.

A jelenlevők hét alelnököt választottak Borsó Enikő, Kosztándi Timea, Boldizsár Erzsébet, Turóczi Márta, Szalló Emilia, Vizi Edit, Tuzson Réka személyében.