Skip to main content

31.940 aláírást gyűjtött az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete Kelemen Hunornak, a Szövetség államelnök-jelöltjének támogatására. A közel két hét alatt összegyűjtött, kézjegyekkel ellátott íveket csütörtökön adták le a kolozsvári ügyvezető elnökségre.

foto 2

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai és önkéntesei ez alkalommal is a vállaltnál jobban teljesítettek. Országos viszonylatban 250 ezer aláírás szükséges az államelnöki választáson való részvételhez, ebből Háromszék 30 ezret vállalt.

Tamás Sándor, a területi szervezet elnöke megköszönte mindazoknak a munkáját, akik részt vállaltak ebben a feladatban és azoknak is, akik kézjegyükkel támogatták a magyar államelnök jelöltségét.

„Kelemen Hunor a mi jelöltünk, az egyetlen magyar jelölt. Azért kell magyar jelölt, mert senki más nem fogja elmondani a mi üzenetünket, felhívni a figyelmet a problémáinkra. A kisebbség és a többség viszonyának rendezését csak az tudja elérni, aki mindkét fél számára hiteles. Kelemen Hunornak szava van, befolyása a romániai politikában, a románok is tisztelik – még akkor is, ha nem szavaznának rá” – fogalmazott az elnök.

Kihangsúlyozva, hogy az elmúlt időszak felfokozott hangulata is igazolja, hogy szükség van a kölcsönös tiszteletre – a Respekt-re – románok és magyarok között. A centenárium után sem csitultak a viták. „Egyeseket ma is zavar a magyar felirat a községházán, a magyar iskola, a magyar temető és a magyar zászló. Védekezünk és vitatkozunk ahelyett, hogy építkeznénk. A két közösség között több bizalomra van szükség, új lendületre a román-magyar párbeszédben. Tiszteletet akarunk ebben az országban. Erről szól a novemberi választásokat megelőző kampány” – tette hozzá.